The Nine 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 December 11, 21:24-kor a(z) Pilot,The Nine témába.

the_nine_101.jpg
Premier: 2006/10/4
Írta: K.J. Steinberg, Hank Steinberg
Rendezte: Alex Graves, Hank Steinberg

Egy los angelesi bank nyugodt hétköznapjai hirtelen megváltoznak, amikor egy testvérpár megpróbálja kirabolni a bankot. A rablás végül elég rendesen elhúzódik és 52 órán keresztül tart. Végül már csak 9 túsz marad az épületben, akiknek az élete mostantól teljesen megváltozik. Valami történt abban a két és fél napban, ami elég szoros köteléket kovácsolt köztük. Talán csak egyetlen kivétel van, aki nem más mint Felicia, hisz a parti helyett felkeresi a börtönben az egyik rablót.

Megjegyzés: Az igazat megvallva én sokkal jobb nyitányra számítottam. Elég rendesen Lost beütése van a sorozatnak a sok titkolózás mellett. És talán pont ez az, ami nem jön be annyira. A sorozat első 10 perce után ugyanis teljesen elszabadul a pokol. Mindenki ismer mindenkit, mindenki büszke mindenki és így tovább. Ja és ami a legmeredekebb, már szexuális téren is kezdenek egyre közelebb kerülni egymáshoz. Bár mondjuk lehet, hogy ez volt az alapkoncepció is egyben. Mindenesetre kissé nyugtalanít, hogy szinte semmi sem történt a Pilotban és a karakterekről sem tudtunk meg semmit. Na jó azért volt egy kis infó, ami egyben simán elmenne egy gagyi RTL-es karakter videónak is. A folytatás reméljük azért közöl valami ténylegeset is, hisz a néző most teljesen össze van zavarodva.
Viszont a negatívumok mellett van néhány érdekesség is. Például ilyen a zene, ami végig feszültséget kelt. A folyamatos lüktetése hosszú távon elég idegesítő tud lenni, de a pergő vágásoknak hála pont ez adja a sorozat vonzerejét. Az ember akaratlanul is idegbeteg lesz tőle és azon filózik, mi is történhetett 52 óra alatt. Ez az érzés aztán kiegészül még a szereplők női ágával is. Személy szerint én itt Kim Raver-re gondolok, akiről eddig nem is gondoltam, hogy ilyen jó nő. Számomra eddig a reményvesztett és életunt nőt személyesítette meg a Harmadik műszakban. És erre itt… hát az a jelenet uraim… reméljük még lesz hasonló.

This entry has a rating of 1.5

free web stats