10 Items or Less – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 13, 17:50-kor a(z) 2006/07 sorozatai,kábelsorozat,Pilot témába.

Az RTL Klub lehetőséget adott, hogy egy újabb olyan újoncot ismerjek meg, amit nélküle sohasem néztem volna meg. A 10 Items or Less a TBS 2006/07-es idényének egyik üdvöskéje, amivel – már az elején – a hazai csatorna jól kitolt. Ki olyan über-sorozatfüggő, hogy hajnali fél 2-ig fennmaradjon szitkomot nézni? Ööö… Én fennmaradtam, mert a kíváncsiság fenntartott.

0321dd7a6b620f99a6c034c7477e97f6[1]

Emlékszünk milyen nehezen sikerült letudnom a The Office-t? Tényleg nehezen, aztán egyszer csak beleszerettem és onnantól kezdve néztem. Erősen kétlem, hogy ez lesz a 10 Items or Less esetében, bár kitudja, mert ilyen késői időpontra, ilyen humorral megáldott koncepciót tenni kész merénylet. Az ember félálomban van. Fel se fogja néha a vicceket. Tipikus Office-koppintás, csak gyengébb karakterekkel, olcsóbb poénokkal, ami arra elég, hogy az agyunkat teljesen lemerítse, oszt jó éjszakát.

A középpontban: a „Zöldség és Miegyéb” élelmiszer-áruház áll és annak élete. Főhősünket, Leslie Poolt az apja nem tartotta nagydurranásnak, így New York-ba ment szerencsét próbálni és persze bizonyítani, csak éppen mire ezt megtehette volna, addigra a fater meghalt. Kénytelen volt visszatérni Ohio-ba, hogy vezesse a családhagyatékát. A pilot epizód arról szól, hogy a Szuperjó üzletlánc meg akarja kaparítani a területüket, mert nincs parkolóhelyük. Leslie-nek hiába ajánlanak hatalmas összeget, inkább felveszi a harcot, még ha sok esélyük nincs is a túlélésre. Egésznek bukéját az adja, hogy egykori osztálytársát küldik – aki konkurenciánál dolgozik – a szerződés megkötéséhez szükséges aláírás megszerzésére.

És honnan jött a cím? A 10 Items or Less egy külön kasszára vonatkozik, ahova csak olyan vásárlók állhatnak, akik 10 vagy annál kevesebb terméket vásároltak, ezzel is gyorsítva a szolgáltatását az élelmiszer-áruháznak. (Köszi edwood az infót.)

Munkahelyi szitkom, ahol a dolgozók foggal-körömmel ragaszkodnak munkahelyükhöz, mert vannak bizonyos kiváltságaik – pl.: egészségbiztosítás vagy a céges piknik –, amiket nem szeretnének elveszíteni a pénz mellett. A szituációk, a konfligtusok és más egyebek ráépülnek. John Lehr éreztem egy kicsit erősebbnek a többieknél. Emlékeztetett az Office-os Michael-re, csak gyengébb kivitelezésben. Éjjelre ilyen nem való. Ezzel bárki egyetért, viszont napközbe, kajálás közben, hogy csak nézzünk valamit, arra tökéletes, ezért az RTL Klub-bal többet soha, az biztos, de archív formában folytatni fogom. A poénoktól nem fogunk dőlni, inkább csak a szánkat húzni, hogy milyen pihentagyú találta ki ezt. És még valami. Néha érzékelhető volt a szereplők improvizálása, mintha a magyarázatukat elfelejtették volna és hasraütés szerűen mondtak volna egyet, mert muszáj volt.

This entry has a rating of 1.5

free web stats