Heroes – 4.05 – Hysterical Blindness

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 13, 23:09-kor a(z) Heroes témába.

Visszasírom az első évadját a sorozatnak. Komolyan. Még mindig a legjobbnak tartom. Immáron a negyedik etapnál inkább ragaszkodást érzek, mint sem gördülékenységet. Nem, nem és nem! Ez már tényleg mazoizmus mazochizmus. Hiába akarom a beindulását, annál inkább ellenkedik ellenkezik velem. Most se volt ez másképp. Előző epizód kritikájának felét simán bemásolhatnám, merthogy sok mind változás nem állt be, csak a tipikus. Várjál, mondom.

90711fbc4e440ce8e19a367fd991c892[1]

Unalmas kezdés. Dög unalmas. Már-már hezitáltam a lelövésén, de egyik haverral néztem, így ilyent még se tehettem. Maradt a várakozást, hátha lesz valami. Eltelt az első félóra, de a cselekmény csak araszolt. Lassan elérkezünk arra az állapotra, amikor kettő rész ér egy felet. Sőt, megkockáztatnám, hogy már itt járunk. Megint csak az utolsó 10 percben indult be a cselekmény, mintha Lost-ot néznék. A végére odadobnak egy cliffhangert, amitől nézünk bambán ki a fejünkből, de mindezt ki kell érdemelnünk szenvednünk. Ez már a harmadik olyan eset, amikor a készítők játszadoznak a türelmünkkel.

Peter és Emma szálát találom a legérdektelennek. Miért erőltetik ennyire? A mostani részben annyi történt, hogy Peter megmentette a süket leányzót, akit majdnem elütött egy busz elbambulása miatt. Tudjátok ez mivel jár? Elvesztette a gyors-képességét. Most hangokat lát. Mi értelme? Tehetnénk fel jogosan a kérdést, de – végre valahára – a készítők megmutatják Emma sötétebbik oldalát, mármint nem neki, hanem a képességének, amivel igencsak nagy rombolást tud véghezvinni. Alakul, viszont így se nyűgözött le, mert ez már az utolsó pár perc. Mindezt tovább tetőzték Peter idegesítő anyjával, aki ugyanolyan genya, mint az előző etapokban. Kimondottan irritálja az embert a jelenléte, főleg már puszta jelenlétével.

d416e7fffac16f070a5a3a2c271deb7f[1]

Jó pont, hogy végre elkezdődött Sylar feltámadása. Rendőrség megtalálja. Beviszik az őrsre, ahol egy kedves nyomozónő segítségével szépen sorjában jönnek elő a képességei. Elsőként a legelső, mármint, hallja az óra rosszul járását, aztán „elrepít” egy rendőrt. Féltett Claire-es képességről se feledkezzünk meg, ami szintén előjön. Már csak az énjének kell magára találni, mert még nem önmaga, hanem egy megijedt kisfiú, aki az anyukáját akarja. (Elvonatkoztatva persze.) Ki más, ha nem T-bag töltené az anyuka szerepét. Igen, egymásra találtak!

Még egy érdekesség. Mia-ról azt hittük, hogy ő áll a gyilkosságok mögött, hol ott szó sincs ilyenről, mert csak szerelmes Claire-be. A háttérbe Samuel keze van. Részletezésre semmi szükség, mert végre kezdenek összekapcsolódni a szálak. Végre!

Maradok. Nyugalom. Idén nem fogok kaszálni a Heroes-t. Most kezd érdekessé válni, csak egy valamit valakit hiányolok: Parkman jelenlétét, aki bármikor fel tudja dobni az unalmas történetet. Legyen az egy szimpla nyomozós random epizód. Ennél bármi jobb. Tessék leszokniuk arról, hogy a javát az utolsó 5 percbe sűrítik össze, fejezet/évad végén pedig majd megy a futás, mert eljárt az idő felettük és pár fontos dolgot nem bontakoztattak ki.

Premier: 2009/10/12
Írta: SJ Clarkson, Joe Pokaski
Rendezte: Tim Kring
Nézettség: 5.551 millió (2.4, #T9)
This entry has a rating of 2

free web stats