Ultimate Avengers – Movie 1.

 
Beküldte: tess 2006 December 29, 21:10-kor a(z) animáció témába.

marvel_m,ove.jpg
A sztori a 2. világháború idején kezdődik, ahol is a nácik beakartak vetni egy titkos fegyvert, ami könnyedén megváltoztathatta volna a jövőt. Szerencsére Amerika Kapitány még időben közbelépet, de ez az életébe is került. Sok évvel később a fenyegetés újra jelentkezik, mivel kiderül hogy a nácik valójában idegenek. Nick Fury és a S.H.I.E.L.D. feladta megmenti a világot, ami kissé nehézkesen megy egy szuperkatona nélkül. Így jön képbe ismételten Amerika Kapitány, aki a több éves jég fogságából szabadítanak ki. Egyedül azonban nem sokra menne a technikailag fejlett fajjal, így kap maga mellé egy csapatot. Így csatlakozik a Bosszúállókhoz Góliát, Wasp, Iron-Man, Thor, Fekete Özvegy és Hulk. Így már szinte nincs lehetetlen kihívás a csapatnak számára, de ekkor Hulk teljesen bebolondul és a csapat ellen fordul.

Megjegyzés: Először is itt jegyezném meg, hogy nekem bejött a film, de persze én másként csináltam volna az egészet. No de erről később. Lássuk először a pozitív gondolatokat.
A film legnagyobb érdeme talán a brutális grafika, ami azért ebben a műfajban kissé el van maradva. Itt persze nem csak szép és élénk színekről és persze a tiszta képről beszélek, hanem a túlzsúfolt és látványos akciójelenetekről is. Bravó érte Marvel! A másik igencsak vonzó szempont a csapat roppant emberi tulajdonságai. Itt nincs semmilyen heroikus pátosz, meg csapatszellem. Mindenki kegyetlen emberi és hozza a karakterét rendesen. Gondolok itt a féltékeny Hulkra, a nagyzoló Góliátra, vagy az önfejű Ironmanre. Szóval zseniális a karakter kidolgozás és ezzel együtt a karakterfejlődés is. Jó nézni, hogy miként verődik össze ez a kis csapat egy igazi „ligává”.

A történet is frankóra sikeredett, de azért itt van némi kivetnivaló. Az egész csupán valamivel több mint 1 óra, ami már önmagában mínusz lenne, de ez még megbocsátható. Ezen idő alatt ugyanis végig kapjuk stuffot az arcunkba és ekkor hirtelen ott marad az arcunk. Igen ott marad, méghozzá elég rendesen ugyanis vége a sztorinak. Most lehet, hogy én értelmezem kissé félre a dolgokat, de szerintem az egész sztori az idegenek működéséről és titkos összesküvéséről szólt. Egy darabig ezt a szálat is erőltették, de hirtelen az egész átment Hulk centrikusba. Félreértések ne legyenek én bírom Hulkot, de most akkor döntsük el, hogy azok a bizonyos Bosszúálló Angyalok most ki ellen szövetkeztek. Ez azért egy kicsit érzékenyen érintett, így a végére de ezt leszámítva nem volt rossz a film. Talán a folytatás jobbra sikeredett, majd meglátjuk. Viszont ez a negatív élmény kissé visszavesz a lelkesedésemből a folytatást illetően.

This entry has a rating of 3


free web stats