Flash Forward – 1.05 – Gimme Some Truth

 
Beküldte: RaulReal 2009 October 29, 12:04-kor a(z) Flash Forward témába.

Igencsak beszédes címmel nyitott az év sorozatának kikiáltott Flash Forward ötödik epizódja. Bízzatok bennem. Nos, Mark számára közel sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy egy szimpla mesében elvárható lenne. A prófétákat az idők során az emberek megégették, felakasztották, keresztre feszítették. Hősünk sem jár jobban, ugyanis az USA-t irányító legfelsőbb hatalom elé kerül.

FlashF105_01

Két újítás is fellelhető ebben az epizódban, hiszen megismerkedhetünk az Amerikai Egyesült Államok elnökével, a legfelsőbb bíróság tagjaival, illetve a korrupcióval, ami a mai politikát uralja. Mert mindannyian beláthatjuk, a média politika nélkül vígan ellubickolhatna, fordítva azonban korántsincs így. A Mozaik program ugyanis veszélybe kerül, az ország fél évvel később megválasztott elnöke próbálja megvétózni azt, hogy a kép összeálljon. Itt merülhet fel bennünk a kérdés, vajon a politikusok is sárosak?

Természetesen ez csak az egyik szál, hiszen betekintést nyerhetünk egy, a Los Angelesi FBI-irodában dolgozó nyomozónő hétköznapjaiba. Ez önmagában korántsem lenne érdekfeszítő, azonban kisvártatva kiderül, más ez a nő, mint az átlag. Ezen a ponton megingottam egy kicsit, ugyanis elég, ha a Heroesra és Claire új képességére gondolnunk, máris rájöhetünk, valami bizony elromlott ebben a világban.

Érthető, hogy egyre több sorozat és film alkotója próbál ezzel a motívummal operálni, azonban ha mindenhol ezt a problémát vetik fel…nos egy idő után kezd unalmassá és erőltetetté válni. Többek közt persze felmerülhet még bennünk a média nevelő szerepe, illetve ha egy kicsit keresgélünk, megtalálhatjuk a választ arra, hogy miért van annyi gyereknek torz világképe.

FlashF105_02

Korrupció és aberrált életszemlélet. Ezt a két dolgot közvetítette számomra a Flash Forward elmúlt fejezete, ami jelentheti az én hiperérzékenységemet, de akár arra is utalhat, hogy valami nagyon nincs jól. A világ vezetői egymást okolják, keresik a bűnbakokat, az emberek pedig folytatják szánalmas, bűnös életmódjukat. Akármi történik, úgy tűnik mi már menthetetlenek vagyunk.

Ettől eltekintve a Gimme Some Truth hozta azt, amit az eddigi részekben láthattunk, ami azt jelenti, hogy a lassú történetvezetés megmaradt, a csattanó a végén nagyot durrant, azonban még mindig vannak üresjáratok, így a 40 perces játékidőt a készítők  egyelőre képtelenek maradéktalanul kitölteni. Ha ezen változtatnának és misztikusabbra vennék a figurát, azonnal elhallgathatnák a fintorgó hangokat.

PREMIER: 2009/10/22
ÍRTA: BARBARA NANCE
RENDEZTE: MICHAEL RYMER
NÉZETTSÉG: 9.82 MILLIÓ
This entry has a rating of 3

free web stats