Secret Girlfriend – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 13:34-kor a(z) 2009/10 sorozatai,kábelsorozat,Pilot témába.

Leborulok az kábelcsatornák előtt. Ha látványra vágytok, akkor ajánlom figyelmetekbe az országosok kínálatát; ha viszont jó ötletekre, kreativitásra, akkor irány feléjük. Már megint belenyúlt az egyik a tutiba. Most a Comedy Central-t kell dicsérgetnem, mert a Secret Girlfriend kapcsán olyant csináltak, amit eddig még szitkomba sohasem láttam. Figyelve, sasolva csekoltam a pilot epizódot, ami első ránézésre egyből megvett magának. Jó sztori, jó nők és ez a furcsa nézet. Három ötvözete teszi olyanná a SG-t, amilyen. Nehéz szavakba önteni, de ez a sorozat akár egy forradalmat is elindíthat, mert a felépítése – ami nekem nagyon bejön –kihasználatlan jelenpillanatban.

vlcsnap-1891826

Mielőtt rátérnék a történetre, folytatnám az előbbi gondolatmenetet, hiszen ez adja az extrémséget. A Secret Girlfriend egy szitkom volna, még pedig egy POV-szitkom FPS-szitkom. Most persze mindenkinek a hasonló kategóriába található játékok jutnak az eszébe, mert az FPS az ugyebár belsőnézetest jelent. Főszereplőnkből egy fikarcnyit se látunk. A szemén keresztül mutatják be a történéseket. Ha éppen fut, akkor a kamera rázkódik, ha lehajtja a fejét egy csaj seggére, akkor azt mi is észrevesszük. (Bár hogyan lehet a szemünkkel zoomolni, arra még nem jöttem rá, de annyi baj legyen. Maximum, ha hunyorít az ember…)

A történet középpontjában egy – hát nem mondták, de azért lehet sejteni – egyetemista/főiskolás fiú áll, aki éppen hadilábon áll a barátnőjével. Felkel az egyik reggel. Barátnője azzal fogadja, hogy vegye az esti hancúrozást búcsúszexnek. Kidobta! Erre két – hasonlókorú – haverja szárnyai aláveszik, hogy aztán keressenek neki egy újat. Félig sikerrel is járnak. Csak félig, merthogy az ex-barátnő közben meggondolta magát és vissza akarja szerezni, ami kicsit bekavarja a történetet. A lényeg, hogy az éjjel-nappaliban megismert lány lesz a secret girlfriend, akiről nem tudhat az ex.

Had fényezzem egy kicsikét. Elsőnek a szókimondó stílusa fogott meg. Kábelcsatorna révén a trágár kifejezéseket mehetnek agyba-főbe, anyuka-apuka nagy örömére. Se a főhősök, se a vendégszereplők nem fogják vissza magukat. Egy példa rá:

– Ha kurvát hoz be a boltba, kérjük, tartsa pórázon.

vlcsnap-1892089

Másodszor… A főszereplő nem én vagyok? Basszus kulcs. Ezt az érzést sugallják az egésszel. Elérték azt, amit akartak! Megy az utcán a csávó, nézi a csajok seggét. (Ehh! Lebutam?) Beszélnek hozzá, mintha hozzám beszélnénk. Én már-már válaszolnék, aztán rájövők, hogy ez csak sorozat. Kussba maradok, mint ő. Zavar a némaság. Válaszolnék, de megelőznek, mert a beszélgetőpartner ismeri minden gondolatomat. Felesleges megszólalnom. Tudja mi a szitu részemről. Egyszerűségében hatalmas bonyolultság lakozik. Ez a varázsa a SG-nek.

Folytassam? Skins! Megvan? A Comedy Central csinált egy amerikai Skins-et belőle. Noha drogozás, füvezés nincs benne, de csak mérhetetlen mennyiségben. Láthatunk: melleket, feszes popsikat, medence harcot, ribanc harcot, rúdtáncot, stb.

Főhősünk haverjai testesítik meg az örült vadállatokat. Egy véletlen alkalmával villa áll az egyik fejébe, melyet felhasználták. A videót feldobták a Youtube-ra és várták a végkifejletre. Több mint 2 millióan nézik meg. Ekkor jön az örült ötlet, hogy folytatni kellene. Villa után jön a kenyérpirító, ami már nem megy ekkora sikerrel. Kedvenc sztriptíz helyüknek akarnak reklámot csinálni, mert az ott lévő csajokat a „kaja menü” überli csak. Míg az átlagos ember rúdon táncoló nőket megy nézni, addig ők a kaja miatt, ami szerintük tökéletes. (Nem örültek?)

Ezek után mindenki eldöntheti, hogy maradok-e vagy sem? Eléggé egyértelmű a válasz. A Comedy Central csak 6 epizódot rendelt be belőle, de a helyükbe az epizód szót lecserélném évadra. Ezt mindenkinek látni kell, fiúk-lányok.

Premier: 2009/10/07
Írta: Jay Rondot
Rendezte: Ross Novie
Nézettség: 1.553 millió (A18-49: 0.8/3)
This entry has a rating of 4

free web stats