Heroes – 4.06-07 – Tabula Rasa / Strange Attractors

 
Beküldte: Kanyecc 2009 November 2, 16:27-kor a(z) Heroes témába.

4. évad, mint utolsó? Kezdjünk hozzászokni a feltételezéshez, mert bárki bármit mond, ezt a sorozatot már nem lehet megmenteni. Kényszer nézője lettem. Hozhatnak be bárkit, lecserélhetik kompletten a szereplőgárdát. A történet akkor is halott. Ezt már hajdanán megállapítottam, de még mindig kötöm az ebet a karóhoz. Az NBC-nek neki kell állnia és azon gondolkodni, hogy a 2010/11-es idényben, mivel tudja majd leültetni a nézőket, de ne temessük idő előtt. A remény hal meg utoljára. Összevont kritika érkezne, ugyanis a két részben sok a közös.

NUP_136420_0027

Kezdeném ott, hogy amit mi időhúzásnak véltünk, az valójában halálos tempó. Mi vagyunk csak ennyire felpörögve, merthogy a Heroes megy gőzerővel, csak nekünk tűnik nyugdíjas tempónak. [szarkazmus] Átment Lost-ba. Az a harci helyzet, hogy hiába láttam ezt a 2*42 percet, elég lett volna leülnöm mindkettő utolsó 5 percére, mert akkor történt olyasmi, amit értékelni lehet. A többi csak adalék. Körítés. Rizsa. Mi a franc folyik itt. Eltelt az ősz 2/3-a, behoztak megannyi szereplőt, viszont előrehaladás elmaradt.

A főszál Sylar és az énjének a magára találása. Csak miatta nézik a nézők. Ebben biztos vagyok, no meg T-Bag miatt (akinek a sorozatbeli nevét illő lenne elmélyíteni). Tehát, Sylar rátalált a cirkuszosokra, azaz pont fordítva. Megpróbálkoztak a tudatának a helyre kerítésével, de nehezebb, mint hitték. Mennyi idő kell hozzá? Van egy sejtésem, hogy az időt Parkman szabja meg és az, hogy mikor veszi át az elméjében fogvatartott Sylar, aki végre valahára átvette az irányítást. Tessék a tettek mezejére lépni. Ne húzzák az idegünket.

A főszál mellett meglapul több olyan mellék, amit teljesen haszna vehetetlennek tartok. Ott van a kórházas csajszi, aki látja a hangokat. Mi értelme van? Mindig megkérdem magamtól. Az oké, hogy képes rongálni a környezetét, dehogy miképp veszik a „jók” ennek hasznát… az már a jövő kérdése.

NUP_136419_0168

Hiro haldoklása elkeserített valakit? Ugyebár a készítőknek cselekedniük kell. Pár héttel ezelőtt beharangozták, hogy egy főszereplő férfit örökre (!) megölnek. Józan logikával mindenkinek egyből szerencsétlen japánunk jut az eszébe. Jogosan, de mi azért vagyunk annyira talpraesettek, hogy ezt az esélyt elsőre kizárjuk a klisés felépítése miatt. (Aztán ha netán tévednénk, akkor sincs semmi, mert ráfogjuk a klisére. Csaknem ennyire kiszámíthatóak.) Hiro amúgy is az volna, mert fejébe szállt a „tegyek jót a szeretteimmel” listája. Végezetül Claire-szálát hoznám fel. Megvolt a lezbikus csók. Segített valamit? Francokat. Ilyentől ne várják a megváltást. Már csak azért, mert országos csatornán vagyunk és nem kábelen, ahol még értelme is lehetne a kísérletezésnek.

Hogyan tovább? Most valamikor fog visszatérni Mohinder, aki az újabb reménysugara a sorozat negyedik évadja. A nézettségét elnézve halálra van ítélve. A nézők tényleg csak kényszerből, megszokásból nézik. Aggasztó a helyzet. Itt a novemberi sweeps kíváncsi leszek, ki tudják-e használni, mert ha nem, akkor menthetetlen a süllyedő hajó.

This entry has a rating of 1.5

free web stats