Heroes – 4.08 – Once Upon A Time In Texas

 
Beküldte: Kanyecc 2009 November 5, 0:45-kor a(z) Heroes témába.

Tiszta lelkiismerettel, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a 4×08-as epizód megverte a 4. évad összes epizódját együtt. Nem volt szerencsém a harmadikhoz, de azt is. A készítők teljesen jól álltak a dolgokhoz. Végre gondolkoztak, mielőtt cselekedtek volna. Ez azért nagy szó, főleg hogy a nézettsége a béka segge alatt van. Kompletten egy Hiro centrikus részt tártak elénk. Az már csak egy mellékes dolog, hogy az egyik eredeti főszereplő most hal meg. Cseppet sem ezzel tették fel az ’i’-re a pontot, hanem azzal, hogy próbálták az első évad hangulatát megteremteni. Némileg sikerült. Gratulálunk. (Innentől spoilerveszély áll fenn, szóval tessék egy nagyot görgetni az elkerülése érdekében.)

vlcsnap-595617

A sztorit felvázolták az előző részben. Hiro visszamegy a múltba. Három évvel ezelőttre, amikor megismerkedett Charlie-val. Emlékszünk még rá? Az a felszolgáló kisasszony az, aki mindent tud és pár perc alatt a legbonyolultabb nyelvet is megtanulja. Meg akarja változtatni a múltat, mert a szerettei közül össz-vissz őt nem mentette meg. Tudjátok (…) Sylar bevezeti az agytalanítás rejtelmeibe.

A készítők kapnak egy piros pontot, mivel mertek Hiro-val foglalkozni. Emlékeztek, azt ígérték, hogy alig lesz ebben az etapban időutazás. Erre fel az elmúlt epizódok csak erről szólnak. Ha ilyen áron, akkor cseppet se érdekel, mert most éreztem elégedettnek a teljesítményüket egész szezon alatt. Se nem untam, se nem tartottam vontatottnak. Igazából ez a 42 perc olyan gyorsan eltelt, hogy csak pislogtam. 90%-ban áthozta az első évad hangulatát, azt, amikor még a Heroes szárnyalt, amikor a legjobbnak tartottuk. Örömkönnyeimnek folyniuk kellett volna, de erős voltam.

Mindezt mivel érték el? Hát azzal az orbitális deja vu érzéssel, amit összehoztak. Noha a múltba repültünk vissza, mégsem láthattunk olyan sok első évados jelenetet. A készítők kompletten megteremtették újra a helyszín mellett a karaktereket. Szimpibb a „papírt árusító” Noah, mint a mostani; a kevesebbet rinyáló Claire; az aggódó Ando és a „fekete sapkát” hordó Sylar.

Ezzel a húzásukkal egy lavinát indítottak el, hiszen valljuk be, most már semmi sem biztos a jövőt illetően. Hiro Charlie-t megmentette. Látszólag a Föld se sínylette meg a történeteket, de akkor ki? Ugyebár egy eredeti főszereplős karaktert fel kellett áldozniuk a készítőknek a sorozatért. A klisé miatt Hiro-t, Noah-t és Claire-t (de örültem volna neki!) nem lehetett megölni, mert akkor lepontoztam volna. Keresniük kellett egy olyan karaktert, akihez sok minden köthető a múltba, még él és halálát tényleg „sajnálnánk” (bár ez utóbbi nézőpont kérdése). Csak azért se írom ki a nevét, mert, aki látta az tudja kiről beszélünk. Milyen érdekes, hogy Sámuel pont őt ölte meg. Ezáltal újfent kiszámíthatóak lettek, mivel Hiro-val se menthetik meg, ha végleg elintézték ezt a bizonyos karaktert. Látja valaha Charlie-t ezek után japán hősünk?

Engem már egyre jobban érdekel ez a cirkusz. Miért van ennyi hős egy helyen. Változhatott-e valami Sylar-ben, hiszen pár dolgot megtudott, stb. Maradok a folytatásra, mert ez a rész volt a reménysugár. Van még jövő a Heroes-ban, csak vissza kell menni a gyökereihez. Csak ajánlani tudom. Biztatásképpen átlagon felülit kap.

Premier: 2009/11/02
Írta: Aron Eli Coleite
Rendezte: Aury Wallington
Nézettség: 5,85 millió (2.5, #8)
This entry has a rating of 3.5

free web stats