Heroes – 4.09 – Shadowboxing

 
Beküldte: Kanyecc 2009 November 10, 23:42-kor a(z) Heroes témába.

Teljesen hullámhegy-hullámvölgy ez a sorozat. Az előző epizód nagyon tetszett, de ezzel mindenki egyet ért. A készítők végre találtak egy olyan szálat, amivel feldobhatják – az amúgy – bepunnyadt történetet. A folytatás se okozott számomra csalódást. Hiába akartam róla rosszat írni. Egyszerűen nem megy, mert ez se volt rossz. Kezd kibontakozni valami, de mi?! Itt már csak az a kérdés, mikor szakad el a nézők idege és kaszálják el. (Sajnos már ez bekövetkezett. Lásd hétről hétre zuhanó nézettségi adatokból.)

vlcsnap-41611

A készítők közhírré tették, hogy a sorozat kedvéért meg fognak ölni egy eredeti főszereplőt, akit sehogy se fognak feltámasztani a későbbiekben. Ausiello volt olyan jó fej, hogy blogján elújságolta, mégis kire esett a választás. Nem olvastam, sőt kerültem az ilyen témájú cikket. Teljesen vak vagyok, sötét szobába tapogatózok. Mire akarok kilyukadni? Mohinder, az előző epizód végén eléggé kifeküdt (ha értitek a célzást). Nekem egyből az jött le belőle, hogy megvan az áldozat. De mi van, ha még se? A mai rész döbbentett erre rá, hiszen akár Parkman-re, Bennett-re vagy Petrelli család egyik sarjára ráeshet a választás. Semmi se biztos, mert, mint láthattuk, Parkman elég sok golyót kapott.

Tehát egyből kizárnám Mohindert a listából két okból kifolyólag: 1) Mi értelme lenne megölni egy olyan karaktert, aki nem is szerepelt a 4. évadban? 2) Mi lenne Samuel-ékkel, hiszen ez az utolsó esélyük. Hiro és Ando adja magát. Élniük kell. Az időutazás jó móka, Hiro pedig közönség kedvenc. Nem szabadulhatnak meg tőle se. Igazából a rész elején egyből Nathan-re esett a választásom, hiszen Sylar saját testét akarja visszaszerezni, amivel egyszer és mindenkorra megölné Nathan-t, de amikor Parkman golyót kapott (…) Hát akkor hagytam abba a találgatás.

vlcsnap-40231

Jót tesz ez a kétely az egész sztorinak. Most mindenkinek ez jár a fejében. A másik ok, amiért kiállok mellette az a Haiti, akinek minimális szerepe van, de mégis olyan tökéletes. Zseniális. Eltalálták a karaktert és az öt megtestesítő színészt. Hamar elröppent ez a 42 perc. Valamilyen szinten pörgős volt, megint a múlt szálait hozták elő.

Samuelt-t éreztem nagyon gyengének most. Mi ez a mesélgetősdi? Komolyan gondolták, hogy majd Claire beáll a sorba és csatlakozik a karneválosok közé? Ennél okosabb. Szerencsére a klisés elemeket került, ami annyit tesz, hogy pompon lányunk hagyta barátnőjét elmenni. Nem volt semmi „agykarbantartás”. Rebecca szintén remek karakter. Nekem az egyik kedvencem. De akkor mi a probléma? Elfáradtak a nézők! Bárhogy, bármivel próbálnák feldobni, sehogy se sikerülne, mert ez a sok kérdés már unalmassá tette. Se a Californication-ös kisasszony, se a PB rosszfiúja nem tudja megváltoztatni a nézetem.

U.I.: A Heroes csendes halált fog halni. A csatorna elrendelte a szálak elvarrását. Itt a vég? Majd kiderül. Én mindenesetre maradok.

Premier: 2009/11/09
Írta: Misha Green, Joe Pokaski
Rendezte: Jim Chory
Nézettség: 5.35 millió (2.3, #10)
This entry has a rating of 3

free web stats