Flash Forward – 1.01 – No More Good Days

 
Beküldte: tess 2009 November 16, 18:54-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Flash Forward,Pilot témába.

Magánéleti dolgokra hivatkozva kissé eltűntem a sorozatos palettáról, de ez látszólag nem is érződött egy cseppet sem, hisz Kanyecc és új guru társunk RaulReal gond nélkül húzták az igát. Bennem meg csak érlelődött a visszatérés gondolata, de csak volt mindig valami fontosabb. Hagyjuk is, inkább térjünk rögvest a tárgyra, mint a globális hisztériát kiváltó Flash Forward-ra, ami reményeim szerint egy méltó ok a visszatérésre. Legalábbis ezt gondoltam!

flashforward-101b

Merthogy a Flash forward összességében nem több mint egy tipikusan jól megtámogatott ABC dráma, ami arra hivatott, hogy átvegye a hamarosan leköszönő Lost helyét a trónon. Szerintem ezzel mindent el is mondtam, merthogy ez a Pilot egyszerűen csapnivaló volt. Egyszerűen nem is értem, hogy miképpen lehet még ezt az „Abrams stílusú maszlagot” ennyi évvel a Lost premierje után eladni? Gondolom mindenkinek leesett a tantusz, hogy nem tartozom a hypeolt sorozatok népes táborába jelenleg!

Szóval van nekünk egy kanadai sci-fi írónk, aki lehet ismert a szakmában, vagy éppen ismeretlen erre felénk, de úgy is csak Robert J. Sawyer-nek hívják, akinek a regényét adoptálta pár nevesebb arc. Gondolok itt a David S. Goyer-re, aki íróként már isten se tudja hányszor emelkedett a magasba, míg rendezőként egyfolytában csak a poklot járja. És ebben az az igazság, hogy Brannon Braga is a segítőtársa. A magyar kitérőt meg inkább jegeljük akárcsak a történetet, amiről a többiek már úgy is beszámoltak!

flashforward-101

A lényeg, hogy pár nagy arc megfilmesített egy nagy regényt, leszerződtettek mellé egy nagy nevet, aki jelen esetben Joseph Finnes és megtámogatták egy jókora marketing hadjárattal, amit már valóban nagy emberek csináltak és hoppá, kész is a csoda. Csak nem nekem! Cold open ide vagy oda, de ez a Pilot igen csak ingerszegény volt minden téren. A karakterek sekélyesek és egyszerűen esélyt sem adtak rá a készítők, hogy megkedveljük őket. A történet is roppant gyenge, az meg már csak a közröhej, hogy tele van logikai bukfencekkel. Kezdjük mindjárt azzal, hogy nem mondják ki, hogy a jövőt látták, megy is a nagy elmélkedés, aztán egyszer csak a tv-ben megy az interjú valami tudóssal, aki már alá is tudományosan alá is támasztja a történteket. Durr, egy pofon! Aztán mi van azokkal, aki nem álmodnak? Mindenki halott lesz? Nevetséges! Rengeteg logikai komponens hiányzik az elméletből, de a legnagyobb vicc, hogy nincs teljes jövőképe senkinek. Ergo az írók fenntartják a változtatás jogát vagy mi?

Nincs mese ez egy újabb langyosnak is igen csak nehezen nevezhető lábvíz, amit az ABC még a Lost idején engedett a kádba. A metódus persze azóta még mindig működik, de a hatásfok már cseppet sem olyan lehengerlő, mint rég. És itt nem a gagyi CGI betétekre gondolok, holott anno a Lost durvábbakkal nyitott, de mindegy is. A lényeg az, hogy az ABC lassan megint nyeregben érezheti magát, hisz a nézettség eddig korrekt, a hype hatalmas és a nemzetközi értékesítések is sok zsét fialnak. De ettől függetlenül ez piszok messze volt minden érdemleges kategóriától. Jöhetnek a kövek!

Premier: 2009/9/24
Írta: David S. Goyer, Brannon Braga, Dawn Prestwich
Rendezte: David S. Goyer
Nézettség: 12,46 millió
This entry has a rating of 1.5

free web stats