Heroes – 4.10 – Brother’s Keeper

 
Beküldte: Kanyecc 2009 November 18, 0:49-kor a(z) Heroes témába.

10 epizódon vagyunk túl. Mindenki előtt ismert, hogy mizus a Hősökkel. Az NBC rálépett a tyúkszemükre, mert eddig silány minőséget produkáltak. A készítők feláldoztak egy eredeti főszereplőt. Ez se hozta meg a nézők kedvét, mert a Heroes már alapjába véve halott. Hiába hoznak be neves írókat, készítők, szereplőket; hiába váltanak showrunner-t, mi inkább a kegyelemdöfést (=sorozatfinálét) várjuk a legjobb, nem pedig a következő évad berendelését. (Szerencsére utóbbitól fényévekre van.)

vlcsnap-1434042

A Brother’s Keeper epizódra egy rossz szavam se lesz. Az elmúlt hetekbe kapta az osztást, mert megérdemelte, aztán rájöttem, hogy a színvonal az első etapban volt a tetőfokon. Jelentem: Belenyugodtam! Mostantól csak és kizárólag a sztori miatt fogom nézni, mert valahol érdekel: merre viszik el az irányvonalat.

Összetett rész volt. Jár a piros pont. Bére elővették a legjobb szálakat. Háttérbe szorították az idegesítő Claire-t, Bennett-et, stb. Rátértek a lényegre és ezzel válaszokat kaptunk. Ugyebár kinyírnak/kinyírtak egy karaktert. Kit? Ez járt a fejembe két epizód óta. Jól megtévesztettek. Macska-egér játékba vittek bele. Elhitették, hogy Mohinder-től szabadulnak meg, amit furának tartottam, már csak azért, mivel fel se tűnt épkézláb jelenetben. A sor következője Parkman és a fejében lévő Sylar, amit azért tartottam volna furának, mert pont a legrégebbi főmuftit távolítanák el. Ki venné át a helyét? (Jó, okés. Ott van Samuel.) Felgyorsultak az események, melyet kedvenc karakterem: a Haiti intézett el. Parkman fejéből megszabadult Sylar az eredetibe. No komment! VÉGRE! Ideje volt. (Ezáltal mindenki előtt tisztává válthatott, hogy Nathan Petrelli-vel a folytatásban nem sűrűn fogunk találkozni.)

Elővették Mohinder szálát. Ennyire sohasem örültem a jelenlétének. Feldobta az egész epizódot. Élveztem. Némi időutázassal fényderült az elmúlt heteinek, hónapjainak a részleteire. Apja jegyzeteit felhasználva csinálta meg az iránytűt, ami elvezet a legerősebb „hőshöz” (ő volna Sámuel), aki akár meg ezer szerezheti erejét a többi „hős” jelenlétével. A videó, amit nézett, leginkább egy Lost-os Dharma-felvételre emlékeztetett. Remek részletek voltak. Főleg a karneválos magyarázkodás a testvér részéről.

Innen, hogyan tovább? Fogalmam sincs. Egy biztos: Én hátra dőlők és készítőkre bízom magam. A heti epizód nagyon jóra sikerült. Lehet, hogy ezzel kellett volna lezárni az őszi premiert és lemenni pihenni, bár akkor a cliffhanger-ről lemondhattunk volna. Hiro biztosan fog még az időben utazni, sőt, azt nem értem, miért nem tűntette el Charlie-t, amikor tudta volna. Hölgyeim és Uraim. Jó részek elé nézhetünk. A végére fogja összekapni magát a sorozat. Bizakodás kedvéért magasabb pontszámot kap, mint akartam (3.5/5-öt adtam volna).

U.I.: Azért zöld a logó, mert a héten zöld hetet tart a csatorna. + A Claire-es jelenetekből is jót hoztak ki. Végre!

Premier: 2009/11/16
Írta: Rob Fresco, Mark Verheiden
Rendezte: Bryan Spicer
Nézettség: N/A
This entry has a rating of 4

free web stats