Flash Forward – 1.08 – Rules of the Game

 
Beküldte: Kanyecc 2009 November 20, 0:41-kor a(z) Flash Forward témába.

Lassan a végéhez ér az őszi premier. A készítőknek illő lenne összekapniuk magukat, mert a rosszfiúkat be kell hozni a képbe. (Ha mindez a midseason fináléig nem fog összejönni, akkor részemről kaszálni fogom. Legyen már mennyire ütős a folytatás, mert határt kell szabni, nincs mese.) Számomra a múlt heti epizód felemásra sikerült. Erősnek cseppet se mondanám, inkább light-osnak. A helyes szavak rá: alkotgattak valamicskét.

vlcsnap-549624

Ezt éreztem a 1×08-as résznél. Behozták a rosszfiúkat. YEAH! Egyik felem ujjong. Végre a Lost-os Charlie szerephez jutott. Nem csak egy-két jelenetben láttuk viszont, amikor a „süllyedő hajóról” (=metafora akar lenni) készültek felvételek. Bejön a képbe és mutatkozik emberek előtt. Jó is kisülhet belőle. Ki is sül. Egy pókerverseny. Melynek tétje hallgatás vagy 15 perc hírnév, merthogy az egyik fél azt akarja, hogy derüljön mindenre fény, míg a másik, hogy ne. Épeszű emberek könnyedén eldöntenék, de ezek nem normálisak. Arra akarok kilyukadni, hogy Dominic Monaghan zseniálisan alakítja a kiszámíthatatlan örült szerepét. Mindenre képes lenne. Látszik rajta az elszántság. Ezt pont rászabták.

Ha már rosszfiúk. Unom, hogy állandóan egy WTF-pillanattal akarják berántani a következő részre is a nézőket. Ez piszokság. Nem egyszer előfordult ezt. Mindig dobnak valamit a végére, amolyan Lost-stílusba, ami felkelti az érdeklődését az embernek. Most ott voltak a gyűrűk és a rejtélyes kövér bácsi, aki nagyon gonosznak akart tűnni. Még idézetekkel is dobálózott, mert igazán művelt rosszfiúról van szó.

Igazából nehéz törölni a leghypeoltabb sorozatot. Hiába volt átlagos a mostani epizód, semmi értelmét nem látom a folytatásnak, de azért folytatni fogom, mert kell. Hiányozna. Ellenben részünkről a hypeot megvonom. Felesleges időpocsékolás, hiszen döglött ez a koncepció, amit WTF-okkal akarnak életre kelteni. Az egyszerű nézőnek olyan sorozatok kellenek, mint a CSI. Legyen 42 perc alatt vége, valami átívelő szál, aztán kész. Ne kelljen a fejét törni vagy figyelni a főcímre, ahol egyébként jövő képeket dugnak el. Komolyan. Indítsák be a sztorit, mert pipa leszek.

Végére a hét kérdése: Most akkor meg tudják változtatni a jövőjüket vagy pont azért látják azt, amit látnak, mert próbálkoztak és ezáltal változtatták meg?

Premier: 2009/11/12
Írta: Barbara Nance
Rendezte: Marc Guggenheim
Nézettség: 8.28 millió (2.6, #9)
This entry has a rating of 1.5

free web stats