Flash Forward – 1.10 – A561984

 
Beküldte: RaulReal 2009 December 8, 10:05-kor a(z) Flash Forward témába.

A Mark-Demetri páros feletteseik határozott tiltása ellenére Hong Kongba utazik, hogy végre kiderítsenek valamit Noh rejtélyes, három golyó általi halálának körülményeiről. A titokzatos, érces hangú nő utáni kutakodás reménytelennek tűnik, amikor azonban váratlan, kontrollálhatatlan dominó effektus kezdődik el, ugyanis Simon és Lloyd váratlanul a sajtó elé állnak és tájékoztatják a nagyközönséget a világot érintő globális katasztrófa hátteréről. Általános felháborodás lesz úrrá az embereken, hiszen megvan a bűnbak, már csak a kötelet kell hozni az akasztáshoz.

FF110_1

Noh felesége eközben továbbra is próbálja kideríteni kitekintésének megoldását, annak értelmezési módját, illetve férje jövőjét. Vele párhuzamosan a rebellis ügynökök is folytatják a nyomozást, ugyanis a leginkább árnyhoz hasonlítható démon egyre közelebb kerül hozzájuk. Ezen a ponton nagyot alakítanak a készítők, hiszen újabb nem várt részleteket közölnek velünk, melyek még inkább megcsavarják a cselekményt és a lehetséges végkifejletet. Benford neje és Simcoe pedig egyre közelebb kerül egymáshoz, a kérdés pedig még mindig a levegőben lebeg, megváltoztathatjuk saját sorsunkat?

Erre egyelőre nem érkezik válasz, azonban újabb érdekes felvetésről tájékozódunk, mely a párhuzamos dimenziók és a lehetséges jövőképek és következmények sorát taglalja. Ezt a motívumot vizsgálva óriási piros pontot érdemelnek a készítők, hiszen az új információk, érdekességek kivétel nélkül nagyot tudnak lendíteni egy-egy sztori befejezésén. Nem is beszélve az óriási cliffhangerről és megdöbbentő történésekről, melyek az epizód végén csapnak arcon bennünket.

Talán mondani sem kell, hogy a Flash Forward is téli szünetre vonul, mégpedig nem is rövidre, hiszen csupán márciusban köszönthetjük újra kedvenceinket a televíziók képernyőin. Ezen persze nem kell aggódni, hiszen az AXN továbbra is rendületlenül vetíti az eddigi történéseket, így érdemes őket feleleveníteni. Nagy előrelépés ugyanis a félidei résznél, hogy végre megkapjuk a feszültség mellé azt az izgalmat, amit eddig is elvárhattunk Goyeréktől. Az előző epizódokban megtapasztalhattuk, milyen is az igazi emberség, ha a reményeink megvalósulnak, vagy egy csapásra semmivé válnak.

FF110_2

A Jövő emlékei tehát a V-vel ellentétben úgy tűnik, végre kissé megtalálta magát, így megújult lendülettel vághatunk majd neki az évad második felének és imádkozhatunk az esetleges folytatásért. Persze nem feledkezhetünk el a könyvről sem, amit én személy szerint a széria befejezése után azonnal be fogok szerezni. Addig természetesen ez a tiltott dolgokról vezetett listám legtetején lapul, hiszen nem lenne jó előre lelőni a poénokat. Mindenesetre a 10. epizód csont nélkül bezsebelte a 8/10-es értékelést, mivel mintapéldáját láthattuk a Flash Forward megújulásának.

This entry has a rating of 4

free web stats