CSI: Miami – Sofia Milos horkoló hullákról és kulisszatitkokról mesélt a sajtótájékoztatón

 
Beküldte: RaulReal 2009 December 16, 10:37-kor a(z) interjú témába.

Matthew Fox után ismét egy híres amerikai tévésorozat sztárja tette tiszteletét hazánkban, ugyanis a ShowTime Budapest és az RTL Klub meghívására a színésznő meglátogatta a kiállítást és élvezettel oldotta meg az egyes bűneseteket. Ezen kívül persze mesélt a forgatáson szerzett élményeiről is és többek közt interjút adott több pesti televízió, illetve hazánk egy legnagyobb hírportálja számára is. Érdekesség, hogy magyar “celebek” is megjelentek a helyszínen, így ott tartózkodott többek közt Horváth Éva és Hajas László is. Ezután egy eldugott, az avatatlan szemek számára láthatatlan, a kiállított relikviák fölött, az emeleten található, szépen berendezett helységbe ment, ahol többek közt a Független Hírügynökség, a SorozatWiki, illetve a SorozatGURU – azaz mi – vártuk, hogy minél jobban kifaggathassuk a CSI: Miami egyik szereplőjét. Kisvártatva megérkezett a csatorna tolmácsa is, aki azoknak segített, akik magyarul kívántak kérdéseket feltenni.

DSCF3193

Gosztonyi Zsolt: – Tisztelettel üdvözlöm Önt, a Független Hírügynökség újságírója vagyok. Egészen szép nemzetközi háttere van Magyarországnak, így néhány sztár megfordult már itt. Volt már valaha kis hazánkban, vagy ez az első alkalom, hogy idelátogat?

Sofia Milos: – Sajnos még soha nem voltam Magyarországon, de amit eddig láttam igen lenyűgöző volt.  Tegnap este érkeztem, így nem nagyon volt alkalmam egyelőre túlságosan szétnézni, azonban annyit természetesen már észrevettem, hogy egészen nagy városról van szó, amiket igazán kedvelek.

Gosztonyi Zsolt: – Mit látott eddig?

Sofia Milos: – Nos, ez idáig megcsodálhattam az Andrássy-utat, mely sok hasonlóságot mutat Beverly Hills-el, gondolok itt a nagykövetségekre, a gigantikus bevásárlóközpontokra, illetve palotákra. Azonban a későbbiek során még lesz alkalmam szétnézni, és látnom kell az Országházat, ahol a legnagyobb és legfontosabb eseményekről döntenek. El kell mondanom, hogy ez sokkal nagyobb még a római parlamentnél is. Emellett nagyon kíváncsi vagyok arra a kilenc hídra, amely Pestet igazán egyedivé teszi, illetve végre szeretnék igazi magyar gulyást enni.

Gosztonyi Zsolt: – Még sohasem kóstolta?

Sofia Milos: – Sajnos nem, de minden most bepótolhatom ezt az elmaradásomat.

DSCF3188

KTL: – A SorozatWiki képviseletében vagyok itt, az első kérdésem pedig a sorozat hátterére vonatkozna. Mennyit forgattak a sorozatból Hollywoodban és hány percnyi játékidőt vett fel a stúdió Miami-ban?

Sofia Milos: – Az igazi választ szeretné, vagy azt, amelyet mindenki hallani szeretne?

KTL: – Ha lehetőség van rá, akkor az igazat.

Sofia Milos: – A sorozat legnagyobb részét Los Angelesben vettük fel, különösen az első három évben, amikor rendszeresen szerepeltem a műsorban. Ez idő tájt, mindössze két-három epizódot forgattunk Miami-ban és persze a kinn játszódó jeleneteket is ott készítettük el, melyek nagyon tetszettek nekünk. Californiában, a Manhattan Beach-en és Long Beach-en zajlott a munkálatok legjava. Érdekesség, hogy rendkívül korán kellett a stábnak reggelenként felkelnie, így üthettük nyélbe ezeket a képkockákat. Az olyan jelenetekkel viszont, melyek Brazíliában játszódtak, komoly gondok voltak, hiszen csak David Caruso, Adam Rodriguez és a sorozat atyjai utaztak el a távoli földrészre. Ennek biztonsági okai voltak, a hátralévő jeleneteket pedig ismét az Angyalok Városában, Los Angelesben vettük fel.

DSCF3181

KTL: – Mi az oka annak, hogy otthagyta a sorozatot?

Sofia Milos: – Tulajdonképpen, a három szezon alatt, amíg én rendszeresen, hétről-hétre dolgoztam, úgy alakult a történet, hogy az a történeti szál, amelyben én álltam a középpontban, hirtelen végetért.  Egyébként is, más show műsorokban is szerepeltem, de természetesen a CSI: Miami-t nem ezek miatt hagytam ott, szimplán így hozta a sors. Elég népszerű ez a széria, hiszen több mint 180 országban sugározzák, de úgy gondolom, hogy ez nem csak egy olyan műsor, melyet a producerek, az írók és a színészek alakítanak, hanem a nézők is befolyással vannak arra, akik hétről-hétre leülnek a televíziók képernyői elé és figyelemmel követik a történéseket. Csak az Egyesült Államokban 16-20 millió néző nézi a sorozatot. Emellett még azt is elmondhatom, hogy a lelkes közönség elektronikus és rendes levelek ezreivel kezdték el bombázni a stúdiót, ugyanis követelték vissza az általuk annyira szeretett Yelina Salast. Így magánnyomozóként tért vissza a szereplő, manapság pedig ott tartunk, hogy titkosügynökként kerül időről-időre bevetésre, természetesen pedig vele együtt én is igyekszek újra és újra feltűnni a televíziók képernyőin világszerte. Egy másik szériában is játszok emellett, mely a Kanadában játszódó Border címet viseli, 29 országban sugározzák.

RaulReal: – A SorozatGURU nevében tenném fel a kérdéseimet, melyek közül az első az lenne, hogy mi volt a legnagyobb nehézség, amivel a forgatás során találkoztak és melyik évadot tartotta a legerősebbnek a nyolc közül?

Sofia Milos: – Nehéz kérdés, de úgy gondolom, hogy minden évben volt valami észrevehető fejlődés, ez főleg a karaktereket érintette, akiknek a hozzáállása, személyisége az adott szituációnak megfelelően változott meg a nézőközönség szeme láttára, akik ebben szintén részt vettek. Személy szerint imádtam az ötödik évadot, amelynek a forgatása Brazíliában kezdődött. Egyszerűen fantasztikus volt. Emellett persze a hetedik szezon is kiemelkedett és említésre méltó, hiszen ekkor kezdték el a sorozatba építeni az érzelemmel teli mellékszálat, melyben megismerkedhettünk a miami helyszínelők egy emberibb oldalával is, illetve szemtanú lehettünk, ahogyan az egymás iránt érzett pozitív és esetlegesen negatív gondolataik is felszínre kerültek. Érdekes szakasza volt ez a szériának.

DSCF3192

RaulReal: – Melyik volt a kedvenc jelenete, illetve bűnténye?

Sofia Milos: – Nagyon élveztem azokat a jeleneteket, amikor először tűntem fel a CSI: Miami keretein belül, illetve egy alkalommal egy kollégámnak a nyakára adtam csókot, erre a momentumra is örömmel gondolok vissza, hiszen bájos jelenet volt. Fontosnak tartom azokat a jeleneteket is, melyekben a testbeszéd szolgált a történések alapjaként, illetve amikor a karakterem, azaz Yelina Salas beépített ügynökké vált, a hetedik évad fináléjában remek cselekményeknek lehettem részese. Természetesen azonban ahogy múlnak az évek, sok mindent elfelejt az ember, így minden valószínűség szerint ha kicsit több időm lenne gondolkodni, rengeteg példát tudnék említeni, azonban ezek idővel alulértékelődnek az ember számára, ahogy egyre fontosabb és izgalmasabb történéseknek lesz tanúja valaki.

RaulReal: – Közel 15 évvel ezelőtt, 1994-ben, még a Jóbarátok felvirágzásának kezdetén játszott egy fontos szerepet a legendás szitkomban, egy feltűnő és gyors ütemű életet élő nőt alakított, aki átverte Chandlert – Matthew Perry -. Gondolta volna, hogy ekkora sikereket ér el el a sorozat?

Sofia Milos: – Azt kell hogy mondjam, igen, hiszen egy csapat fiatal életét követhették hétről-hétre a nézők, akik olyan problémákkal szembesültek mindennapjaik során, melyekkel mindannyiunk szembekerül élete során, szó van többek közt szerelemről, az édesanyává válás hosszas periódusáról és be kell vallanom, kedveltem a karakteremet, Aurorát is, akinek volt egy férje és mellette tartott három másik barátot. Óriási élmény volt velük játszani, részese lenni annak a társaságnak.

RaulReal: – Mennyire tartja sikeresnek Amerikában a CSI: Miami-t, mert Magyarországon akad néhány sorozat, melyet a közönség jobban kedvel, gondolok itt a Lostra és egyéb sikerszériákra?

Sofia Milos: – Ha jól értem, azt mondja, hogy itt nem a legnépszerűbb széria? Mit kéne erre válaszolnom? Igen, eléggé népszerűnek tartom és az adatok is ezt mutatják, hiszen több millió embert ültet le a televíziók képernyői elé és ez a szám több, mint néhány európai ország összlakossága.

DSCF3198

RaulReal: – Emellett volt egy tripla crossover – átfedés – a CSI sorozatok közt, találkozott mindenki “Morpheus-ával”, Laurence Fishburne-el?

Sofia Milos: – Természetesen, igazán érdekes volt találkozni a többi széria szereplőivel is, hiszen a Helyszínelőkben kezdték el ezt a nyomozós vonalat, illetve a részenként más és más sztori, probléma gyökerét jelentő alapsorozat és a Miami helyszínelők találkozása fontos volt mindannyiunk számára, és persze a nézőknek is nagy élményt jelenthetett ez az írói húzás.

RaulReal: – Került már kapcsolatba, esetleg látott már emberi hullát?

Sofia Milos: – A forgatás során különböző technikákat használnak a trükkök kivitelezéséért felelős szakemberek, hogy elhitessék a nézőkkel a bűntény valós mivoltát, annak körülményeit is próbálják minél inkább valószerűvé tenni. Valójában azonban, még nem láttam szerencsére egyetlen holttestet sem, azonban van néhány vicces sztorim ezzel kapcsolatban. Egy alkalommal ugyanis a színésznek sokáig kellett a földön feküdnie mozdulatlanul, ha jól emlékszek, Khandi Alexander volt ennek a jelenetnek a középpontjában, de ott tartózkodtam én és David Caruso is. És mint tudják, a karakterem sosem nevet a show alatt, egyetlen alkalommal sem és éppen egy monológot kellett mondanom, melyet békésen, nyugodtan kellett volna előadnom. A hulla pedig hirtelen horkolni kezdett, ugyanis a színésznő elaludt. Én pedig próbáltam tartani a szigorú tekintetet, ugyanis nem nevethettem el magam. Ezért hát le kellett állítani a forgatást, én pedig odafordultam Davidhez, most akkor fel kéne ébreszteni, vagy mit csináljunk? Rendkívül vicces szituáció volt.

Gosztonyi Zsolt: – Nem gondol arra, hogy egy film forgatásába kezdjen, esetleg a showbiznisz ezen formájában mélyedjen el?

Sofia Milos: – Tudja, én színésznő vagyok, így szeretem ennek a karriernek minden aspektusát, legyen szó színházról, filmekről, vagy sorozatokról. Így szívesen részt vennék egy szuperprodukció elkészítésében is. Valószínűleg ez aktuálissá is válik, hiszen februárban kezdem egy egész estés mozi forgatását, de igazán közel hozzám a televíziózás áll, ugyanis a tévénézők rendkívül hálás közönség és megvan arra a lehetőség, hogy számos háztartást hozzon össze az ember, egyetlen műsor segítségével. Emellett persze külföldre is eljut a híre.

DSCF3204

Gosztonyi Zsolt: – Milyen filmről is lenne pontosan szó? Elárulna némi kulisszatitkot?

Sofia Milos: – Egy thriller, azonban én sokkal jobban szeretem a vígjátékokat, hiszen ebben a stílusban még nem próbálhattam ki magam. Annyit azonban elárulhatok, hogy Európában forog majd a kamera, így lehet, hogy lesz rá lehetőség, hogy visszatérjek Pestre és repetázzak a gulyásból.

Ezután a sajtótájékoztató befejeződött és némi aláírás osztogatás után Sofia Milos körbeviharzott a kiállításon, pózolt a kameráknak, illetve a fotósoknak, miután pedig a kabátját a ruhatárból felvette, távozott is a CSI Kiállítás helyszínéről. Rendkívül közvetlen és barátságos sztárt ismerhettünk meg a személyében, aki akár csak Yelina Salas, semmilyen szituációban nem jön zavarba, legyen szó horkoló hullákról, vagy kellemetlenkedő újságírókról. Minden valószínűség szerint viszont láthatjuk majd, de legközelebb csupán a televíziók képernyőin.

Kattintás után még több kép látható, ugyanis Milos távozása után maradhattunk még, hogy jobban feltérképezzük a kiállítást és persze a kultikus tárgyakat.
DSCF3207
DSCF3205DSCF3209DSCF3211DSCF3213DSCF3214DSCF3219DSCF3215


free web stats