Supernatural 2. évad – Elszabadul a pokol

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 2, 15:43-kor a(z) Supernatural témába.

Folytatódik tehát a visszatekintő rovat, ugyanis sikerült befejezni a Winchester testvérek második etapjának kalandjait. Talán emlékezhetünk rá, hogy erős cliffhanger zárta az első felvonást, ugyanis egy autóbalesetet követően mind a hárman jól megjárták. Nem számoltam el, ugyanis nem is olyan régen apjuk is csatlakozott hozzájuk, habár a kórházban töltött idő után ismét sikerül elszakadniuk. Ezúttal úgy tűnik, végleg. Miután kiheverik a sokkot, rádöbbennek, bizony a vadászoknak is van törzshelyük, az egyik leglátogatottabb pedig Ellen kocsmája. Egy démoni bohóccal való találkozás után pedig frissen megjavított kocsijukkal vágnak neki az új kalandoknak.

Supn201

Nem is kell sokáig keresgélniük, ugyanis egy falka vámpírral és egy őrült vadásszal való találkozás után komoly morális kérdéssel kerülnek szembe. Minden démon gonosz, és megérdemli a halált, vagy olyanok, mint az emberek és van köztük néhány jó is? A csak tehénből táplálkozó vérszívók megkímélése után, az őrült öreget a hátuk mögött hagyva menekülnek tovább hőseink, ugyanis immár Dean is tisztán színt vall, beismeri, hogy apja nélkül mit sem ér. Amerika első sorozatgyilkosának elintézése után azonban nem várt esemény következik be, egy régi szálat felelevenítve ezzel, a testvérpárt letartóztatják. Kis híján ott is hagyják a fogukat és mint később kiderül, nem is utoljára járnak cellában. (Folytatás a tovább mögött, ugyanis spoilerek itt-ott előfordulhatnak!)

Talán az egyik legérdekesebb történés, hogy a lazán összekapcsolódó történeti szálak mellett megjelennek hasonszőrű, különleges képességekkel rendelkező emberek. Emlékezhetünk a késes pszichopatára, aki annak idején jól megjárta, az évad közepe táján pedig egy Ava nevezetű nő tűnik fel azt állítva, hogy ő is látnok és Sam bizony szörnyű veszélyben van. A rejtély aztán megoldódik, egyetlen főhős sem hal meg – egyelőre -, csupán a jószándékú segítő tűnik el egy időre, hogy a gigantikus dupla zárórészekben rontsa egy kicsit a kedélyeket. Ezután kerül szóba, egészen pontosan a 13. részben az egyik legizgalmasabb és legötletesebb kérdés, vajon van-e Isten és angyalok?

Supn202

Egy bosszúálló mennyei lény szedi áldozatait azzal, hogy hívőket vesz rá a bűnösök evilágról való eltakarítására. Izgalmas nyomozásnak lehetünk tanúi, melynek során komoly teológiai és a létezésre vonatkozó kérdések is felvetődnek, illetve szembekerülnek az örök problémával, vajon van-e egy felsőbb hatalom, aki egyengeti az emberiség útjait? Egyszerű, ám csattanós választ kapunk erre, és mire észbe kapnánk, a testvérpár ismét izomautójukban szelik a tengerentúli utakat.

Érdekes adalék, hogy kezd Samben felszínre törni egy egyfajta sötét én, így különös gyilkosságok, eltűnések jellemzik későbbi kalandjaikat. Üde színfoltot jelent a Trickster feltűnése is, aki szellemeket, UFO-kat és aligátorokat megidézve nehezíti meg hőseink mindennapjait. Ezután részesei lehetünk még egy vérfarkas vadászatnak, illetve egy újabb sztereotípiáról  kerül le a lepel, pontosabban arra derül fény, hogy nem is olyan mókás szembetalálni magadat a lámpás szellemével.

Supn203

Az izgalmas cselekményt végül egy elképesztően jól sikerült évadfinálé teszi teljessé, melyben a sárga szemű démon összegyűjti világvége tervének lehetséges végrehajtóit, hogy azok egy őrült versenyben küzdjenek meg egymással, illetve a szellemjárta faluval. Ismét megjelenik többek közt Ava és rég nem látott manipulátor ismerősünk, Dean és Bobby egy csapatot alkotva próbálják megtalálni az elveszett vadászt, eközben pedig a helyzet egyre forróbb lesz. Sam ugyanis később csúnyán megjárja, testvérének pedig óriási áldozatot kell hoznia érte. Nagyon rossz tehát a helyzet, és ez csak fokozódik, amikor egy pokolkaput kinyitva démonok százai kerülnek át a mi világunkba. Hogy az ürömben is legyen valami öröm, a két Winchesternek végre sikerül egy kényes ügy végére pontot tennie, így habár vérző szívvel és megtörve, mégis tovább mennek az úton, ugyanis ki tudja, mit szabadítottak ki a palackból… Felvetődhet tehát a kérdés, hogyan tovább?

Supn204

A harmadik etapban eddig soha nem látott borzadályok és szörnyek leselkednek majd hőseinkre, illetve egy rejtélyes szépség is besegít a későbbiekben, különleges képességű tőrét is latba vetve. Az első évadot tehát rendkívül könnyedén porba alázta a második felvonás, évről-évre változó főcímével, humoros beszólásaikkal és izgalmas kalandjaikkal úgy érezhető, feltették a készítők arra a bizonyos “i”-re a pontot. Az eyecandy-k még mindig remekül ülnek, a látványos effektekkel tarkított Odaát pedig megerőltetés nélkül zsebre teszi a 9/10 pontot. Elképzelhető, hogy könnyű szívvel és talán felelőtlenül kapja meg ezt a magas számot, azonban míg az első évadban a 666-os út és ötlettelen megoldásai levontak egy pontot a végértékelésből, addig itt keresve sem találtam kivetnivalót.


free web stats