Emlékeztető: Azok a 70-es évek – show

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 4, 8:06-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 10:00-tól a HBO Comedy műsorán: That ’70 Show – 1×01-02.

70sshow[1]

Újabb olyan sorozatot húzhatunk ki a listáról, aminek már rég fel kellett volna tűnnie idehaza. A That ’70 Show egy szitkom két évtizeddel ezelőttről. A Fox műsorán élt meg 8 évadot, ami ebben műfajban már elég szép teljesítménynek számítható. Főleg, hogy az akkori műveltséghez hozzátartozott. Ezt tessék úgy értelmezni, mint jelenkorban a Two and a Half Men-t. (Nincs olyan ember, aki nem ismerné, szinte!)

Az alapkoncepciója ott van a címében. A 70-es években játszódik. Ezért a ruházatot és a külsőt se a ’90-es évekből szalasztották. Egy kellemes haveri szitkom, amiben sok humor van. Felüdülés és mivel az előző évszázadban készült, ezért jobb poénok.

A főszereplők között szerepel: Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Danny Masterson, Laura Prepon és Wilmer Valderrama. Milyen nézettséggel futott? Mint a legtöbb sorozat életében, a That ’70 Show-nál is az első etap volt a legnézettebb, átlagosan 14.7 millióval, mivel 29. helyen szerepelt a nézettséglistán. Volt persze mélypontja is, amikor a 3. évadnál 9.1 millióra csökkent, de a hatodikra felhozták 11.4 millióra. Sajnos a nyolcadikra elfogyott az erő (és/vagy az emberek türeleme?), ugyanis ekkora már csak átlagba 5.8 millióan nézték. TOP100-ba se volt benne.

(Jó tudni: 2002-ben a Fox bepróbálkozott egy spinoff-fal, a That ’80 Show-val, de be kellett látniuk, hogy elfogyott az ereje az egész alapötletnek. Így csak egyetlen – 13 epizódos – (fél)évadot élt meg. Az angolok is megpróbáltak egy remake-t csinálni maguknak. Náluk Days Life These címen futott, azonban szintén elhasalt 10 epizódot követően.)

Az HBO hétköznap délelőttönként adja az újabb epizódokat, melyet délutánonként – 15:55-től – ismétel meg. Információink szerint, leadásra kerül mindegyik évadja az HBO Comedy-n, szóval meg lehet nyugni. Meg úgy amúgyis, ezt már csak komplett kiszerelésben lehet megvásárolni.


free web stats