Supernatural 3. évad – Az óra egyre csak ketyeg

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 30, 21:55-kor a(z) Supernatural témába.

Rock ‘n’ Roll hasít az éterben, egy fekete izomkocsi szeli át az éjszakát, benne két elszánt vándorral, akik saját és a világ démonait üldözve élnek óráról-órára. Természetesen nem egy ponyvaregény prológusából idéztem, csupán sikerült befejezni a Supernatural harmadik etapját, amely a második évad kalandjait figyelembe véve, korántsem elhanyagolható és közömbös történéseket vetített előre. Az új évadhoz persze kompletten megváltoztatott főcím is dukál, így egy fémes hangulatot árasztó, az előző etaphoz képest sokkal ütősebb felvezetést sikerült a készítőknek összehozniuk. Az első epizódban látott cselekmény pedig arra engedett következtetni, bizony az igazság Odaát van, és hamarosan közelebbről is megismerkedhetünk ennek a sokszor ismert frázisnak a pontosabb jelentésével.

vlcsnap-2010-01-20-19h41m20s41

Durván megadja az alaphangot először is a 7 főbűn megjelenése, és aki egy csöppet is hisz az okkult világ létezésében, azaz a Menny-Pokol, létezik-e Isten alaptézist sokszor feszegeti, annak bizony erőteljesen “beüthet” ez az évad, és ahhoz képest, hogy a 4. etap még inkább elmerül ebben az apokaliptikus, morális kérdéseket is feszegető stílusban, igencsak el kell gondolkoznom azon, miért is maradt ki a Supernatural a 2009-es toplistámból. A válasz persze egyszerű, mivel akkoriban még nem néztem, amire természetesen nincs mentség. Ami még inkább feldobja a harmadik évadot, az egy titokzatos nőszemély, Ruby, a Katie Cassidy által megszemélyesített jótevő feltűnése.

Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az időnként feltűnő, később fontos karakterré váló lány csak hab a tortán, ugyanis a Supernatural rajta kívül még egy rendkívül karakteres – és nem utolsó sorban a szemnek is kellemes – Bela nevezetű (nem vámpír) hölgyemény is segíti a széria megújulását, ugyanis nem folytathatták a készítők örökké az “ott egy démon, megöljük és kész” szisztémát, a főszálra igen erőteljesen rá kellett feküdniük, máskülönben minden valószínűség szerint a széria kifulladt volna. Ehelyett megismerkedhettünk Dean rejtélyes családi múltjával, amelyről a mai napig sem tudjuk, tartalmaz-e igazságot, megtudhattuk, hogy nem minden nyúlláb, ami fénylik, és ha lehetőségünk van rá, ne hagyjunk a hátunk mögött elvakult fekete démonvadászokat, mert könnyedén vámpírokká válhatnak. Annak pedig sosincs jó vége.

Supnat3B

Emellett igen kemény töltelék részeket láthatunk, többek közt a karácsonyi kiadás a legemlékezetesebb, ugyanis mi segítené jobban az ünnepi ráhangolódást, mint egy vacsora pár vérszomjas ősi istenséggel? A másik véglet volt a Ghostfacers címmel megáldott epizód, melynek során visszatért a korábban már megismert bagázs, akiket mindannyian próbáltunk elfeledni, ám a készítőknek minden valószínűség szerint annyira tetszenek, hogy érdemesnek találják őket arra, hogy websorozat formájában tovább rémisztgessék a közönséget. Ez felér egy emberiség elleni bűntettel, ám amíg olyan kalandoknak lehetünk részesei, mint a harmadik etap közepén látott újból és újból megismétlődő, Dean állandó halálával foglalkozó rész, egy szavunk sem lehet…lehajtott fővel kell követnünk Winchesterék nem mindennapi történetét.

Az egyébként csupán 16 részes évadban többek közt kapunk még új főgonoszt, valamint ez alatt az időtartam alatt bebizonyosodik, nem érdemes eladnunk a lelkünket az ördögnek, mert könnyen megeshet, hogy el is jön jól megérdemelt jutalmáért. A harmadik etap egyébként már számos depresszív momentumot tartalmaz, hiszen ha az ember megbizonyosodott arról, hogy nem húzza már sokáig, lehet esély arra, hogy elgondolkozik egy kicsit korábbi tettein, illetve mérlegeli a későbbi döntéseit. Nos, Dean korántsem tartozik ebbe a kategóriába, így a mélabús filozófikus elmélkedés helyett inkább belecsap a lecsóba és próbál minél több szobát démonvérrel kifesteni. A zenék emellett a korábban megszokott ’60-80-as évekbeli kőkemény rock ‘n’ roll vonalat képviselik, így gondoskodva a “roadmovie” filmekre jellemző feelingről.

vlcsnap-2010-01-20-19h37m27s13

A mai napig egyedülálló stílus képviselője a Supernatural, így a MOST-hoz közeledve, a harmadik évad történéseit figyelembe véve egy erős 8/10-et ajánlanék az évadnak, mivel nem ez volt a sorozat legjobbja és a későbbiekben még keményebb durvulásnak lehetünk szemtanúi, erre és a korábbiakra alapozva lett ez csak ennyi, valamint a Ghostfacers elnevezésű, hamarosan világszerte ismert és körberajongott formáció is gondoskodott a plusz pontok kiosztásáról. Igen, ez irónia volt. Mindenesetre nagy hibát követ el az, aki az eddigiek során kihagyta a sorozatot, ugyanis a cselekmény folyását nézve, el fog itt még szabadulni a pokol. Szó szerint persze.

This entry has a rating of 4

free web stats