Chuck – 3.05 – Chuck vs First Class

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 30, 17:43-kor a(z) Chuck témába.

Elképesztő iramban és töretlen lelkesedéssel haladnak a történések az NBC kémes sorozatában, ugyanis nem telhet el úgy egy hét sem, hogy ne volnának képesek az alkotók meglepni minket valamivel. Ha az eddigiek során nem volt elég főhősünk új, mindenki számára érdekesnek ható szuperképessége, elegendő ha arra gondolunk, milyen nagy nevekkel töltötték fel mostanában a stábot. A kis csapat ugye kapott egy új tagot, aki döntéseivel és elbizakodott stílusával még Casey számára is feldolgozhatatlan személyiségnek tűnik. Az évad ötödik része képes volt ezen a héten ismét újat húzni, ezzel pedig két erőteljes pofont adva, lüktető fejjel és káprázó szemekkel várhatjuk a folytatást.

Chuck305A

A cselekmény szerint ugyanis Chuck-ot elküldik első önálló missziójára, amelynek során föld és ég közt kell megszereznie egy létfontosságú tárgyat, úgy hogy a Ring ügynökei ne vegyék észre, és lehetőleg persze egy darabban kellene megúsznia az ütközetet. Ezt persze mondani könnyebb, mint végrehajtani, így számos balszerencsés lépés és kacagtató szituáció örvendeztethet meg minket ebben az epizódban is. Fontos megemlítenünk, hogy a széria készítőinek jár egy csattanós ötös, ugyanis immár a második fontos és mindenki számára ismerős arccal örvendeztettek meg minket, így amellett, hogy megmosolyogtató más sorozatok sztárjait az NBC üdvöskéjében látni, erősen reménykedünk benne, hogy sokáig maradni fognak, hiszen dinamizmussal és új lehetőségekkel töltik fel a sorozatot.

Mert ugye be kell vallanunk, hogy a Chuck – Sarah szál kezdett már kicsit ellaposodni, így az ügyetlen, a nőkkel bánni nem tudó félig civil, félig ügynök szerepkört tovább nem lehetett erőltetni. Felesleges persze ezen nyavajogni, hiszen belátták az újítás szükségének tényét az írók, így valószínűleg újabb szerelmi háromszögre és munkahelyi civakodásokra számíthatunk a továbbiak során. Természetesen a Buy More-t sem hagytuk ott, mert a fedősztori mindennél fontosabb, ahogy ezt minden jó kém is tudja.

Az ötödik rész elenyészőbb fele a boltban játszódott, azonban ezúttal nem volt képes a kreatív stáb a főszálhoz hasonló izgalmas és vicces cselekményt hozzátenni, így ez gyengébbre sikerült mint a korábbiakban láthattuk. No persze a sorozatok nagy átlagához képest korántsem volt unalmas, azonban a Chuck harmadik évadbeli alakításához képest egy csöppet gyengébbnek lehetett érezni, de ezt az epizód utolsó képsorai minden bizonnyal meg fogják változtatni és a nézőközönség is erőteljesen kuncoghat majd azon, ahogyan Morgan nagy nehezen beleilleszkedik új szerepkörébe, társai pedig nagy nehezen végre elfogadják, mint Big Mike jobbkezét.

Chuck305B

Összességében tehát kedvenc akciókomédiánk még mindig hozza azt az elképesztő színvonalat, amelybe idén belekóstolhattunk, a verekedések és Chuck képességének random működtetése számos izgalmat tartogatnak számunkra, az interszekt bekapcsolásának módszere és annak láttatása pedig még mindig elképesztő animáció kíséretében zajlik le. Új főnökük, és a lehetséges szerelmi háromszög harmadik tagja pedig számos variációs lehetőséget magukban rejtve teszik érdekfeszítővé a harmadik etap hátralévő részeit. Így egy nagyon erős 8/10-es értékelést érdemel a Chuck vs First Class és nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem csoda, ha alig tudjuk kivárni a soron következő epizódokat, hisz fenomenális történéseknek lehetünk még szemtanúi, ha a készítők is úgy akarják és tartani tudják a színvonalat.

This entry has a rating of 4

free web stats