Primeval – 1.01 – Synopsis

 
Beküldte: tess 2007 February 23, 13:20-kor a(z) Pilot,Primeval témába.

primeval_101.jpg
Premier: 2007/2/10
Írta: Adrian Hodges
Rendezte: Cilla Ware

A Dean Forestben elég érdekes dolgok történnek, melyek sorra keltik fel az oda látogatók figyelmét. Nick Cutter zoológus is így kerül a vidékre társaival együtt, ahol fura nyomokra bukkannak. Egy helyi kisfiú ugyanis egy dinót nevelget odahaza, ami persze vonza a többieket is. Mint kiderül az erdőben egy furcsa kapú van, amin keresztül az őslények oda vissza közlekedhetnek. Cutter át is kell az átjáron, de ekkor megdöbbentő dolgokat tapasztal. Megtalálja Helen Cutter fényképeit, de mielőtt még a nő nyomába eredhetne az átjáró bezáródik…

Megjegyzés:
Elég érdekes egy Pilot volt, bár nem nagyon lepődtem meg, hisz angol csemegéről van szó. A sorozat várhatóan 6 részes lesz, szóval gyorsan ki fog derülni elég sok minden. Az egész sorozatot leginkább az amcsi The Lost World-höz tudnám hasonlítani, amiről ugye virít a B kategória. Sajna ez jelen esetben is áll, igaz itt nem a történetet illetően. A látvány világ az ami kissé gyérre sikeredett. Bátran mondhatom, hogy meg sem közelíti Spielberg Jurassic Park-ját, de még a Sliders dinós részeit sem. Vagy mégis? Kissé nevetséges a mozgás és a látvány, de kis idő elteltével egészen szórakoztató lesz az egész. Abszurd ugyan, de szórakoztató. Ha jobban belegondolunk a Doctor Who is hasonló szinten mozog, de mégis sikeres. Egyszerűen annyi az egésznek a nyitánya, hogy át kell szellemülni erre a műfajra.
A gyér látványt persze elég sok minden feledteti velünk, melyek közül talán a zene a legdominánsabb. Ezen sem lepődtem meg túlzottan, hisz az angolok elég rendesen értenek a zenéhez. Ellenben nagy meglepetésemre kezd alakulni az eyecandy vonulat. A kis csaj a dinóval elég szexi, de azért még nem egy Las Vegas szintű bige. Mindenesetre jó látni a fejlődést ezen a téren is.
Az első évad valamikor március végén ér majd véget, szóval akkor visszatérünk rá, hisz ezt a sorozatot egyértelműen darálni kell. Ugyanis ha nincs meg a kellő mértékű átszellemülés, akkor könnyedén cancel lehet bárki számára. Jah és mégvalami! Nem kell elkapkodni a darálást sem, hisz a tavasszal várhatóan jön a dvd megjelenés is.

This entry has a rating of 2.5

free web stats