Heroes – 4.19 – Brave New World – Évadzáró

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 10, 16:17-kor a(z) Heroes témába.

Sokan emelik most az ég felé a fejüket és mondanak hálát, hiszen befejeződött a Hősök. A találgatások még nagyban mennek, hogy a csatorna berendeli-e a folytatást, ugyanis az eddig tapasztalt és látott fejezetek igencsak lazán kapcsolódtak egymáshoz, így akárki megtehette azt, hogy annak idején az első évad végén elkaszálta a szériát, majd valamikor a harmadik szezonban ismét felvette a fonalat. A négy év alatt megszokotthoz hasonlóan elég felemás évadot láthattunk, hiszen több volt a fanyalgó mint az éljenző, ez pedig úgy tűnik, hogy Amerikában is hasonló tendenciát mutatott, tekintve hogy nem éppen a különleges képességekkel felruházott emberek története érdekelte a legtöbb nézőt. Ennek ellenére a záró epizód vissza tudott hozni némi hangulatot és teremtett egy kevés izgalmat is a széria lehetséges utolsó 40 percében.

Hero419a

Miről is beszélek? Akik hétről-hétre figyelemmel kísérik a sorozatot, tudhatják hogy jó nagy csávában hagytuk hőseinket, hiszen Claire és apja egy buszban rostokoltak, több méterrel a talajszint alatt, Samuel eddigi legnagyobb előadására készült, Sylar és Peter pedig Parkman lakásából igyekeztek menekülni, hogy beteljesítsék végzetüket és megmentsék több ezer ember életét. A látomás ugyanis, amelyet Petrelli mama látott először, beteljesülni látszik. A 18. rész tehát nagyszerű és izgalmas kalandokat vetített előre, ezeket pedig kis hézagokkal, de meg is kaptuk a készítőktől. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, visszatért a bábostól kezdve Tracy is, hogy részt vegyenek a végső ütközetben, a több ezer maga köré gyűjtött embert ugyanis az új főgonosz mind egy szálig el akarta temetni, ahogyan ezt a Bennett-famíliával is tette egy héttel ezelőtt.

Ezután vetődhet fel, hogy mi lett Sylarrel, kedvenc órásmesterünkkel, aki korábban a gigantikus méretű temetés előtt még jól szét is trancsírozta volna az átlag népet? Az írók egy meglepő fogással éltek és valószínűleg a Nathannel együtt töltött idő hatására változtattak az ex-gonosz személyiségén, aki Peterrel karöltve immár a világ megmentésén fáradozott. Furcsa volt azt hallani tőle, hogy ő bizony immár egy hős, azonban mégis hidegrázós pillanat volt, tekintve az eddig általa  elhullajtott jófiúk és jólányok átlagát. Ami érdekes volt a részben, hogy nem mernek a készítők csak úgy ad hoc kiírni egy fontosabb karaktert, pedig biztosak lehetünk benne, hogy egy kevés mészárlás megtenné a hatását és a nézők a sokkból feleszmélve tömegesen térnének vissza a show elé, hogy meglássák, mégis mi lehet még ezután, ha kedvencüket elkaszálták.

Hero419b

Örömmel jelenthetjük be továbbá, hogy a Hiro-szálat lezárták, hiszen megoldást kapott a Charlie utáni keresés, a frissen felgyógyult japán katona pedig így teljes erővel csaphatott bele a lecsóba és próbálta ő is meghiúsítani Samuel ördögi tervét, aki egyébként ki kell hangsúlyoznunk, hogy óriási tehetség, mivel a Szökés után ismét képes volt eljátszani a kiállhatatlan, mindenki által gyűlölt figura szerepét, azonban azt az alakítást, amelyet Zsebesként láthattunk tőle, nem volt képes sajnos megközelíteni. Nála talán jobban csupán Hiro nője játszott, akiről valóban elhihettük, hogy ő az időutazgató sok-sok évvel ezelőtt otthagyott választottja. Erre bővebben nem térnék ki, hiszen élményromboló lenne. A nagy csata lezajlik, azt mondhatjuk, hogy mindig is efféle látványos ütközetre számítottunk, csak korábban is meg kellett volna kapnunk, mondjuk a Sylar-Peter ellentét idején. Újabb kérdés: hogyan tovább? A válasz érdekes lehet, ugyanis jártunk már egyszer ott, ahova a rész kilyukadt és korántsem lehet ismeretlen a szituáció számunkra.

Pontosabban arról van szó, hogy egyszer korábban már próbálták összehozni azt a lehetőséget, hogy a hősök létére fény derül, a lelepleződés által pedig egy új élet köszönt a világra. A rosszabbik fajtából természetesen. Most, ez úgy tűnik, hogy aktuálissá válik és azért be kell valljuk, nem állhatunk közömbösen a későbbi cselekmény előtt, mert a cliffhanger bizony ült, persze nem volt az a nagy durranás, amit korábban előrevetítettek az alkotók. Így 7/10-et érdemel ez az epizód, hiszen az átlagban közepesnél hajszállal jobb etapot azért ügyesen zárta, még akkor is, ha maga a sorozat már nem várhatja a vállveregetéseket, ugyanis nem méltó önmagához a széria. Ezután következhet az imádkozás korszaka a készítők részéről is, hiszen nemsokára eldönti a stúdió, hogy berendelik-e egy ötödik évadra a Hősöket, addig is “stay tuned”, mert az információkkal bizony könyörtelenül lecsapunk majd mi is, nem kímélve ezzel az olvasókat.

This entry has a rating of 3.5

free web stats