Nem tuti a Tuti Gimi

 
Beküldte: Botond007 2007 March 7, 12:01-kor a(z) kritika,One Tree Hill témába.

Az immár negyedik évadjába lépő Tuti gimi (One Tree Hill) is megfakult az idő során, hiszen számomra már meg sem közelítik az első két-három évad színvonalát a negyedik évados epizódok. Figyelem, erős spoilerek következnek a kép után!
oth.jpg

Ami a legjobban nem tetszik, az az egyes történeti szálak több évadon történő elhúzása (például még csak most kezdi el Lucas sejteni, hogy talán Keith-t nem is Jimmy ölte meg), egyes történések vakvágányra terelése (a Dant érő fenyegetések hirtelen abbamaradtak), és a már ezerszer agyonrágott történeti szálak újraélesztése (Brooke és Peyton barátsága, és ne is említsük a Peyton-Lucas-Brooke állandó szerelmi háromszöget.

Az alkotók ügyesen oldották meg, hogy a harmadik és a negyedik évad a srácok utolsó középiskolai évét mutatja be, de az események néhol annyira felpörögtek, illetve belassultak, hogy a történések nem tükrözik az idő valós folyását. Hailey és Karen terhessége új lendületet adott a sorozatnak, és az alkotók minden szemszögből igyekeznek körbejárni ezt a szálat, amit sajnos már most kimerítettek (nem akarom a babát, baleset, vajon a gyerek jól van-e, stb. – ezerszer láttuk már…).

Amiért szeretem a One Tree Hillt, mert mindig volt egy háttérben dolgozó ördögi alak, vagy erő, ami mindig veszélyben tartotta a szereplőket (Dan, Peyton bátyja, stb.). Továbbá az évad negatív csúcspontja a Peyton ál-bátyjának feltűnése volt, az alkotók a történet csúcspontját persze nem akarták ennyire tini-horrorra emlékeztetőre megcsinálni, azonban a hatás számomra éppen az ellenkezőjét váltotta ki, inkább vicces volt, mint rémisztő.

A mellékszereplők nagyobb teret nyertek az évadban, azonban engem nem nagyon kötnek le (gondolok itt a Skills-re, vagy Peyton igazi bátyjára vagy éppen Mouth-ra, aki szerethető karakter, de ő sem kapott izgalmas történeteket).

Ugyanúgy mint a Narancsvidék, a One Tree Hill is egy ‘mi lett volna ha?’ karácsonyi epizóddal rukkolt elő, azonban ez is inkább filler rész volt, a hardcore-fanoknak kedvezve, és a mezei nézőt halálra untatva (respect a készítőknek, hogy visszahívták a Keith-t alakító Craig Sheffert).
Sajnos, ha jól emlékszem az eddigi negyedeik évados részekben csak egy részben volt kosarazás, ami az előző évadok történeteinek gerincét adta. Nem vagyok nagy kosárlabda-fan, de hiányzott.

Egy szó mint száz, mintha nem találnák a készítők a megfelelő utat, mintha nem lenne eredeti ötletük a történésekkel kapcsolatban és legvégül mintha nagyon kiöregedtek volna már a színészek a 17 éves szerepkörből. Az idei évad 21 részes lesz, még 6 rész van hátra, melyek március végétől térnek vissza a CW-re. Ha berendelik a sorozatot a következő évadra (amire elég nagy az esély), akkor a tervek szerint 5 évvel később, az egyetem elvégezése után veszi fel a sorozat a történeti fonalat. Talán jót tesz majd a sorozatnak egy kis újjászületés.

Egy kis adalék: lehetséges egy már főszereplő hamarosan elhagyja a sorozatot, mert a hamarosan ABC-n látható October Roadban kapott szerepet Mouth-ról van szó).


free web stats