Blood Ties – 1.01-02 – Blood Price (Part 1-2)

 
Beküldte: tess 2007 March 19, 19:49-kor a(z) Blood Ties,Pilot témába.

bloodties_101.jpg
Premier:
2007/3/11
Írta: Peter Mohan
Rendezte: Allan Kroeker

Vicki Nelson magánnyomozó tanúja lesz egy gyilkosságnak, de ahogy lenni szokott nem tudja megakadályozni. Sőt ha jobban belegondolunk nem tud semmit sem magáról a gyilkosságról. Annyi viszont szent, hogy az áldozat barátnője Coreen szentül állítja, hogy vámpírok a ludasok. Ezt a tényt hamar alá is támasztja Henry Fitzroy felbukkanása. A pasas egy 450 éves vámpír, aki pont egy másik vámpírt akar megállítani. A két jószándékú nyomozó persze egyből egymásba habarodik, ahogy azt kell. Szerencsére egy szuper alteros metál bolond tesz róla, hogy ne legyen jó napjuk és állandóan a nyakukra szabadít egy vámpírt. Ez viszont csak a kezdet, hisz az egész mögött egy sokkal gonoszabb alak rejtőzködik…

Megjegyzés: A Lifetime tipikusan az a csatorna amit egyáltalán nem nézek. Ennek persze számos oka van köztük az is, hogy a fő profil elsősorban a nőknek szól, másodsorban az hogy pocsék sorozataik vannak. Sajnos a Blood Ties is ebbe a kategóriába tartozik, de azért a kötelező esélyt megkapta.
A történet gondolom pár embernek nem új, hisz egy regény alapján készült. Nekem ez valahogy kimaradt, szóval nincs összehasonlítási alapom, így max csak a Pengéhez tudnám hasonlítani.
Mivel a Lifetime-ról van szó a női karakterek nem éppen valami szexik, itt inkább a pasikra mentek rá jobban. Gondolok itt az ügyeletes szépfiúra Kyle Schmid-re, aki mostansá a Testvériségben domborított, vagy Dylan Neal-re, aki örökre Doug Witter marad a Dawson’s Creek-ből. Na de akkor lássuk a friss vért…

A történet nem nagyon sokat szarozik és egyből a közepéről indít. Persze van némi felvezetés, de hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy már vámpírokra vadászunk. Mindezt leszámítva ordít róla a “B” kategóriás szenny. Csapnivaló monológok, szörnyű zene, a díszleteket meg meg sem említeném. Jah és persze a kötelező szappan. Ez persze kell, mivel elsősorban a nőknek szól, de azért lehetne jobban is tálalni.
Na de akkor még ott van a vámpíros szál, ami még vonzó is lehetne. DE nem az! Ugye köztudott, hogy két fajta vámpíros film létezik. Van a misztikus vonulat mint a Buffy és van az realisztikusabb mint a Blade. Na ez sajna a misztikus vonulat, de a Buffy-tól olyan messze áll, mint én a Auseliohoz. Szóval kalap…
És még a bődületes látványelemekről nem is beszéltem. Az egész kimerül annyiban, hogy meghúzzák a szalagot és alányomnak valami riicsajt. Szánalmas!

Az egész pilot alatt msn-eztem és kiolvasta a Rising Stars-t is majdnem. Szóval nagyon lefoglalt mi? Egy az egyben vetekszik egy kalap… És akkor még enyhén fejeztem ki magam.

This entry has a rating of 0.5

free web stats