Dirt – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 March 29, 13:58-kor a(z) Dirt,Pilot témába.

dirt_101.jpg
Premier: 2007/1/2
Írta: Matthew Carnahan
Rendezte: Matthew Carnahan

Lucy Spiller nagymenő hollywoodi újságíró, aki egyszerre két lap a Dirt és a Now főszerkesztője is. Lucy első kézből szállítja a pletykákat a sztárvilágban, így elég kevés barátja akad. Egyedül paparazzi fotósában Don-ban bízik meg, aki mellesleg kissé kettyós, de azért minden melót gond nélkül elvégez. A két mindenre elszánt újságíró következő áldozata Holt McLaren lesz, akit mostanság igencsak hanyagolnak a filmesek. Ellenben barátnője Julia Mallory úszik a sikerben és a mocsokban is. Hamarosan a páros egy furcsa ajánlatot tesz Holt-nak, aki persze a siker érdekében szállítja is a pletykát. Ez viszont egy kész lavinát indít el a sztárvilágban…

Megjegyzés: Ha már lecsengett odakint a sorozat gondoltam én is belekezdek. Anno a Pilot feléig jutottam és inkább úgy döntöttem, hogy dara lesz belőle majd valamikor.
Így a teljes rész birtokában azt kell mondanom maximálisan egyetértek akkori önmagammal és a kritikusokkal is. A sorozat jó és kész! Csak az a baj vele, hogy szimplán jó! A történet enyhén mesterkélt és zavaros is néhol, de hát már ezerszer láttunk hasonlót, szóval könnyedén kitalálhatjuk a végét. A körítés sem valami egetverő nagy szám. Hollywood mindig hemzsegett és mindig hemzsegni is fog a pletykáktól, így ismételten csalódnom kellett. Persze nem arra számítottam, hogy Clooney és a haverok fognak fel s alá futkározni, de ez a “B” kategóriás színészi pletyka száll kissé sok volt. Na mindegy!

dirt_promo.jpg

Még ott van az isteni Courteney Cox gondolhatnánk. A stílus váltása már anno is nagy kérdéseket feszegetett, de így összességében nem lett rossz. Valahogy jobban illik hozzá ez a csalódott és magányos üzletasszony, mint az enyhén ciki Monika a Jóbarátokban. Persze lehet vitatkozni, de nem érdemes. Cox kisasszonyra nem a Dirt miatt fogunk emlékezni. A többi színész sem nagy eresztés, így a karakterek sem lettek valami kidolgozottak első nekifutásra. Annyiból viszont nyerő a koncepció, hogy elég rendesen eyecandy beütés tanyázik a castingban. No ez nem is baj, legalább valami vonza a tekintetet, ha már a történet nem is.
A sok negatívum mellett, persze van néhány pozítiv dolog is, de ezek is igencsak egyéntől függőek. Engem pl. az egész rész hangulata fogott meg igazán. Itt minden tényleg a piszokban játszódik és semmi sem történik hátsó szándék nélkül. A jelenet beállítások is egészen korrektek és darkosak, szóval maximálisan visszaadják a hangulatot. Csak úgy mint a Debby Holiday által előadott főcím. Egy az egyben a késő esti szórakozásra termett a sorozat és pont. Több karaktert nem érdemes rá pazarolni nagyon. Persze kérdések mindig vannak, de a 2. rész majd talán választ ad ezekre is valamikor késő este.

This entry has a rating of 2.5

free web stats