Lost – 6.05-08

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 24, 1:18-kor a(z) Lost témába.

Így jó Lost-ot nézni. 4 epizódos lemaradásom, jelentem, felhozva! Igen. Megérte szüneteltetni, mert a 6×05-06-os részt gyengének éreztem, de a folytatás hozta a megszokott hangvételt. Imádni való sorozat, aminek a végét senki se várja. Innentől spoileres szöveggel és képi anyaggal folytatnám.

vlcsnap-2010-03-24-00h38m22s205

Kezdem ott, hogy a sok nyavalygástól tele a padlás. A Lost átment Heroes-ba, némi különbséggel. A tábor kétfelé oszlott. Vannak akik Locke-kal tolják, vannak akik Jacob követőivel. Én kihez csatlakoznék? Megmondom nektek a frankót: Egyikhez se. Maradnék egyedül, magamnak való.

Láthattunk alternatív jövőképet Sawyer-ről, Ben-ről és Jack-ről. Három közül Sawyer-é nyerte el leginkább a tetszésem. Teljes mértékben illett rá. Beállt a zsaruk közé, megkapta társnak Miles-t és ugyanazt játssza, amit ezelőtt, csak most nemes érdekért. Ben-é cseppet se tetszett. Ez, hogy lúzer tanárként folytassa életét kicsit kiábrándító. Noha teljesen reális lenne, ha jobban belegondolunk, mert amit mostanság produkál a két tábor között… hát az elkeserítő és szánalmas egyben. Jack részéből csak annyit emelnék ki, hogy a zongoraversenyes jelenetnél hatalmasabbat össze se tudtak volna hozni.

vlcsnap-2010-03-24-00h37m53s168

A legjobb szál, amit belevihettek az a 6×07-es rész utolsó pár percében történt, amikor Charles Widmore színre lépett, akarom mondani kukkolta a szigeten lakókat tengeralattjárójában. Sejtettem is, hogy a készítők ezt a történeti részt viszik tovább a folytatásban. Milyen jól tették. Teljesen feldobták az amúgy punnyadó történetet. Ez kellett ide, egy kis vérfrissítés.

Voltak ám WTF pillanatok. Pl.: Amikor Sawyer megpillantotta a gépet, vagy amikor Zoe feltűnt és be akarta etetni. Az se volt rossz, amikor Jack belenézett a tükörbe és látta a házát. Az se volt rossz, amikor Claire feltűnt Jin védelmében. De talán a legnagyobb, amikor Sayid megülte a templom góréját, majd asszisztensét. Apropó. Ha már Sayid, akkor az alternatív jövőjében lévő leszámolása se volt semmi. Jól lett összerakva a nehéz, csak éppen azt sajnálom, hogy a 4 epizódnyi sztoriból 40 percnyi volt az igazán használható.

vlcsnap-2010-03-24-00h34m22s112

Lássuk be. A Lost-ot ezek a misztikus dolgok éltetik. Ha találnak egy eddig nem látott világítótorony, egy érdekes kőszobrot, egy Dharma-állomást. Ez olyan eszközök, ami nélkül meghalna az egésznek a varázsa. Kellenek bele, ahogy az ál-Locke, avagy a füstszörny, aki valamiért halhatatlan. Kíváncsi leszek, hogy Jacob érintése mit adhatott neki és ki ő valójában?

Kérdések akadnak szép számmal. Nem ez a lényeg. Inkább az, hogy Charles Widmore-ról mikor fogunk többet tudni. Kapni fog-e flashback-et? (Lecsekkolhatnám, mert vannak források, ahol biztos feltüntették, de inkább hagyjuk. Jobb a tudatlanság.) A harc immáron három fél között zajlik. Rohadt kíváncsi leszek a végére. Várom a reggelt. Nem is beszélek semmiről inkább. Majd akkor folytatom a teóriázást. A képek magukért beszélnek. Nálam a legjobb epizód volt az etapban. Simán jár neki az 4.5/5-ös, de ha az elmúlt 4 epizódot veszem számba, akkor ez csak 3/5.


free web stats