Találgatások az amerikai Skins-ről

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 26, 19:10-kor a(z) Elvagyunk témába.

Senkinek sem kell bemutatnunk a Spanokat, hiszen a negyedik évadukat záró, két további szezonra berendelt drogozó, fergeteges piapartikat tartó és nőző brit fiatalok beírták magukat a sorozatok történelmébe, hiszen az E4 csatorna egyik legsikeresebb és legismertebb produkciójáról beszélünk, köszönhetően többek közt az internetnek. Mióta szinte tényként kell kezelnünk, hogy hamarosan elkezdhetik forgatni a filmváltozatot is, el kell gondolkoznunk azon, vajon milyen is lesz az amerikai változat? Sokan ülhetnek most kíváncsian, hogy vajon az MTV meg meri-e húzni azt, hogy egy Maxxie-féle karakterrel borzolja a kedélyeket, miközben a többiek féktelen orgiákon vezetik le fölös energiáikat.

skins_s1hun

A válasz minden bizonnyal igen lesz, hiszen a casting-híreket olvasva és a megjelenő képek tanulsága szerint számos hasonlóságot mutatnak fel a jenki karakterek az eredeti csapathoz viszonyítva, a zenei csatorna pedig az e féle irányvonalakat is szívesen támogatja, elég ha a Tila Tequila-féle borzalmas realityre gondolnunk. További hasonlóság, hogy nem csupán az irányvonalat tekintve lesz hasonló a két széria, hanem a karakterválasztás is azonos tényezőket figyelembe véve zajlott le. Elég ha elkezdjük az ifjú színészek és színésznők neveit sorolni, nem valószínű, hogy bárki felkiált majd, hogy “őt láttam már a Transformersben!”. Az ismeretlen tehetségek előtt tehát nyitva van a kapu, persze komoly teljesítménnyel kell majd előrukkolniuk, ha meg akarják közelíteni elődeiket.

Ezen a ponton tehát még igen képlékeny produkcióról beszélünk, ugyanis az írók és rendezők könnyedén átalakíthatják az összképet a jelenetek újraforgatásával, a részek cselekményének megváltoztatásával és egyéb trükkös ötletekkel. Az AfterElton értesülései szerint Maxxie béta verziója jelen lesz a műsorban, és hasonló ambíciókkal küzd majd a való életben mint angliai sorstársa, azonban ebben az esetben Teo néven ismerkedhetünk meg vele, és nem a germán emberekre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik majd, inkább hispán beütésű karakter lesz. A cselekmény szerint pedig a másik csapatban játszó srác két haverját, Christ és Abbudot is magával rángatja egy klubba…

Skins_fun

Mi maradt még ezen kívül hasonló? Nos, a sorozat egyik főhősének neve marad majd az eredeti, így a Tony névre hallgató srác Amerikában is a történések ütőerén tartja majd ujját, és amellett hogy mindenkit gerincre vág, segít barátjának, Stanleynek, hogy az végre felnőjön és persze az első részekben drogot próbálnak majd vásárolni egy brutális bulira, hangulatfokozóként. Ismerős valahonnan a sztori? Nem meglepő, ha igen.

Ahogy annak idején, pár évvel ezelőtt Maxxie legjobb barátja Anwar volt, így jelen esetben az alteregók is jóban lesznek, ennek köszönhetően pedig minden valószínűség szerint a történetük drámai vonalat vesz majd fel, a vallási problémák miatt pedig meging a “kapcsolat”. Ezen a ponton hangosan sóhajtozhatunk, hiszen ha mindez a találgatás bebizonyosodik, bizony mindez nem lesz más, mint egy óriási koppintás. További elmés névváltozatok is szerepelnek majd, hiszen fontos szerepe lesz Cadie-nek (Cassie) és Chlo-nak (Jal) is. Sid Stanley-ként borzolja majd a kedélyeket, azonban meglepő módon Effy-ről nincs sehol említés. Ha fogadnunk kéne, az ő emlékét nem merik bolygatni a készítők. Nagy balgaság lehet ez, ugyanis Tony testvére volt az egyik legerősebb karakter a szériában és egyben persze a legkarakteresebb.

Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy mit hoznak össze az MTV háza táján, ugyanis nem lenne szerencsés a Skins hírnevét egy Zs-kategóriás produkcióval meggyalázni, de remélhetőleg ezzel az íróstáb tagjai is tisztában vannak. A hasonlóság mindenesetre kissé riasztóan hathat, de a drogok, pia és nők hármas egysége minden bizonnyal megjelenik majd. Más kérdés, hogy ezek nélkül nem igen lehetne párhuzamba hozni a műsort az E4 remekművével.


free web stats