Flash Forward – 1.13 – Blowback

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 27, 17:40-kor a(z) Flash Forward témába.

Hosszú szünet után tért vissza a Flash Forward, hiszen hosszú hónapokig maradtunk az ABC újonca nélkül, ez azonban szerencsére nem érződött a visszatérésen, a duplarész ugyanis remekül sikeredett, így pedig izgatottan várhattuk a folytatást. Sajnos a Blowback című epizód nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ennek tükrében pedig kijelenthető, hogy gyakran bizony az előzetesek csúnyán megtréfálhatják az embert. A héten levetített történet ugyanis meglepő módon egy, a korábbi cselekményben inkább mellékszereplőnek nevezhető karakter, Aaron köré épült, aki alkoholfüggősége és kedélybeteg lánya mellett még a Jericho elnevezésű társasággal is szembekerült.

FF113a

“It’s always better to beg for forgiveness, than ask for permission.”

Szerencsére azonban egy veteránt nem győzhet le akárki, így pedig véres harcba indult a sorozat új badass karaktere, hogy legyőzze a világot. Természetesen némi előképet is kaptunk a készítőktől, ugyanis a flashbackek garmadája gondoskodott arról, hogy átérezhessük, milyen is az, amikor egy szülőt két rendkívül hivatalosan felöltözött katona értesít gyermeke haláláról. Kissé csapkodó volt ez a kivitelezés, amit a készítők végül ennek a résznek kiötlöttek, mégis valahol érthető, hogy az emberi oldalra jobban koncentrálva próbálják előadni a történéseket, így megerősítve minket a karakterek motivációiról. Ennek köszönhetően legalább a jelenlegi főhős sem tűnt annyira eszementnek, amikor egymaga indult harcba lánya, és saját jövője megmentéséért, kerüljön amibe kerül.

A főszál tehát nagyjából ennyit fog össze, az ex-alkoholista elindul sarját megkeresni és ahogy az epizód előre is vetíti, hosszú és megpróbáltató nomád életmódot kell majd Aaronnak folytatnia, míg valahol a Közel-Keleten végül rátalál lányára, akit egyébként a szakavatott tévénézők a Supernatural negyedik évadából ismerhetnek, mint a butított Ruby. Természetesen a hosszú kalandnak egyszer vége lesz, a megoldás pedig ott van Stark kitekintésében, így tehát nem azon kell görcsölnünk, eljut-e céljáig, inkább az foglalkoztathat minket, hogy vajon hogyan, és hány hulla fölött átlépve fogja elérni végső állomását. Nagyjából ez foglalkoztathatja Noh ügynököt is, aki azonban tudja, hogy ez a bizonyos állomás a halál lesz, azonban makacs ember lévén nem hajlandó beletörődni sorsába, a jövő ugyanis nincs kőbe vésve. A Hősökben legalábbis, Hirónak köszönhetően.

FF113b

A nyomozás tehát még mindig folyik, nem is egy, hanem két mellékszálon, ugyanis amellett hogy Demetri asszonykája hajlandó akár terroristákkal is lepaktálni szent célja érdekében, kedvenc detektívünk is folytatja felderítő hadjáratát, ugyanis Benfordot nem egy élet, hanem 6 milliárd foglalkoztatja. A múlt héten látott frenetikus részekben bebizonyosodott, hogy elkerülhetetlen egy újabb tömeges ájulás, így pedig minden valószínűség szerint néhány részen keresztül elszöszölnek majd azzal hőseink, hogy kiderítsék, hogyan akadályozhatják meg D. Gibbonst és az ismertnek vélt ellenség ördögi tervét. Szerencsére jelen esetben nem tart olyan sokáig kibogozni az egyes rejtélyeket, mint a Lostban, így néhány választ már kaptunk a készítőktől, persze azt is bele kell kalkulálnunk, hogy több mint biztosan nem éri majd meg a Flash Forward a hat évadnyi játékidőt.

Érdekes kérdések keringhetnek a koponyánkban a folytatást illetően, ugyanis komoly dilemma lehet, hogyan is oldják meg a készítők a “megváltoztatható-e a jövő” problémát, hiszen legyen a válasz pozitív vagy negatív, a végkicsengés tulajdonképpen attól függhet, hogyan is tálalják az egészet. Jelenleg ugyanis két út áll a sorozat előtt: az egyik az, hogy csalódást keltő második félidő után egy semmitmondó fináléval búcsúzik a Flash Forward és az átlagnéző pár hónap után elfelejti, a másik pedig hogy a duplarész által felvázolt színvonalat folytatva, egy rövid de ütős szériára emlékezhetünk majd. A realitások talaján maradva a folytatásra egyelőre nincs esély, így kicsiben kell gondolkoznunk.

Összességében tehát a rész egy nagyon erős 6/10-es értéket ütött meg, ez pedig annak köszönhető, hogy a csupa nagybetűs hangulat bizony jelen volt a Flash Forward eheti részében, tekintve hogy a drámai vonalat ismét elég tetszetősen spékelték meg némi akcióval, így pedig még mindig a bőven nézhető kategóriába tartozik a széria, hiszen nem rég láttunk angol részről is hasonló próbálkozást, azonban a Paradox még ezt a szintet sem tudta megütni. Érdekes kérdés, hogyan zárják majd le az évadot a készítők, nekem azonban mindig kellemes emlék lesz a sorozat, még akkor is ha sokak szerint az év csalódása, azonban ennek a maszlagnak nem mindig érdemes hinni, tekintve hogyha a kritikusok felhergelik magukat egy produkció ellen, nincs az az isten, hogy leszálljanak róla és elismerjék, ha végre a jónak mondható ösvényen kezd el haladni.

This entry has a rating of 3

free web stats