Miss Naked Beauty – Season 1

 
Beküldte: tess 2010 March 31, 17:47-kor a(z) reality témába.

Állandóan fossuk a szót, hogy Anglia így meg úgy lecsapott az amerikai popkultúrára, de arról már kevesebbet szól a fáma, hogy némelyik próbálkozás bizony csúfos kudarcba torkollott. Ami ugyanis működik az amcsiknál, az nem biztos, hogy bejön az angoloknál is, még akkor sem, ha a szereplők fele egy szál csöcsben rohangál, mi meg jól hizlalt reality fanok a fotelből óbégatunk.

miss-naked-beauty-a

A Miss Naked Beauty alapkoncepciója lényegében ugyanaz, mint az America’s Next Top Model, csak itt a természetes szépséget keresik. Magyarán mindegy a méret, a testsúly, a magasság, az a lényeg, hogy a győztes a mindennapi nőket képviselje. Ha kell személyesen, ha kell írásban, ha kell Wan mellett, ha kell meztelenül! És ezzel el is mondtam hirtelen az összes díjat is. Ebben pedig a segítség a férfiúi karakterét már réges-rég elveszítő Gok Wan. Wan-nak amúgy van egy jól menő reality-je a Channel 4 műsorán, ami a How to Look Good Naked lenne. A jogokat már pár országba el is adták, szóval jött a nagy ötlet, hogy kapjon a reality egy spin-off sorozatot.

Na de vissza a témához. Ahogy lenni szokott itt is van egy segítő, egy bizonyos Myleene Klass, aki hajdanán valamit letett a szigetország popzenei alapjában, de én speciel nem emlékszem rá. Ellenben azt el kell ismernem, hogy a sok rinya-pina közt egész korrekt kis felüdülés. Ja és majdnem kihagytam a zsűrit, ami mellesleg a vicc faktor csúcsa. Egyszerűen szánalmasak és életképtelenek a szerepre, messziről látni, hogy csak szart keverni vannak, hisz a döntés úgyis Wan kezében van. Amúgy szerintem a fókusz csoport előtt elég rendesen le is égtek, hisz a fináléra a szerepüket szó szerint leminimalizálták.

miss-naked-beauty-b

És persze ott vannak az önjelölt pucér igehirdetők is, akik meglepő mód egytől-egyig szimpatikusak és szerethetők. De ha az ember átlát a rostán, akkor feltűnik, hogy bizony ők is csak egy jól menő szisztéma alapján lettek összeválogatva. Már az elején le vannak osztva a lapok, egyszerű nincs benne semmi feszültség, tiszta sor, mikor ki esik ki. A feladatok többsége is igen csak erőltetett, hogy a reprezentatív sokkoló kampányokról ne is beszéljünk. Magyarán az egész egy olcsó és felületes klisé halmaz, amit pár felvillanó csöccsel akartak eladni nekünk.

Persze a rendszer hamar megbukott, jó példa erre a 6. rész, ahol a versenyzők még 5-en voltak, de a rész végére már ki is hirdették a „meztelen szépséget”. Ez azért szerintem elég rendesen minősíti is az egész koncepciót. Nagyon tovább oltani viszont nem akarom, mivel tényleg élmény volt végignézni. Ebben mondjuk a fő ok az lehetett, hogy ez tényleg realisztikusabb, mint a konkurens és szerethetőbb is, meg persze vannak csöcsök is.

This entry has a rating of 2

free web stats