Flash Forward – 1.14 – Better Angels

 
Beküldte: RaulReal 2010 April 5, 15:25-kor a(z) Flash Forward témába.

Sokszor említettük már, de tényként kezelhető, hogy bizony a Flash Forward sem a régi már, és ezt a jó értelemben mondhatjuk ezúttal. A cselekmény felpörgött, a színészek egyre inkább elmélyednek saját karakterük rejtelmeiben, nekünk pedig nincs más dolgunk, minthogy becsatoljuk az övünket és együtt rázkódjunk a modern próféták kalandjaival. Költői tájak és CGI-s robbantások jellemezték a Better Angels alcímmel futó epizódot, amelynek láttán bizony sokan tettük le a hajunkat és mondhattuk azt, bizony ezt vártuk Borsiczkyéktól, azonban sajnos könnyen megeshet, hogy túl későn jött a megváltás, a kasza pedig elkerülhetetlen, főleg a folyamatosan távozó színészeknek köszönhetően.

FF114A

“Mark Benford is dead.”

Ott hagytuk ugyebár legutóbb abba a cselekmény feldolgozását, hogy a mára talán kevésbé unszimpatikus Benford elhatározta, hogy kideríti, mit is látott lánya a kitekintésében, legjobb pajtását, Noh ügynököt pedig elküldte az FBI, hogy utánajárjon egy szedett-vedett osztag élén, hogy mi is az, amit annyira rejtegetnek a sivatag közepén, ahol még a jegesmedvék sem járnak. Abszolút átlagos résznek indult az eheti epizód is, azonban ahogy a készítők néhány perc leforgása alatt felpörgették az eseményeket, egyszerűen bámulatos, legalábbis a manapság futó akciósorozatok színvonalához viszonyítva mindenképpen. Egy rövid túszdrámának is tanúi lehettünk, így minden adott volt a jó szórakozáshoz, amit az íróstáb ezúttal tálcán kínált nekünk, ennek fényében pedig örülhetünk, hogy David Goyer, azaz a széria egyik atyja távozott a produkció közeléből.

Ezúttal is kaptunk egy mellékszálat, amely Benford lányának kitekintésében merült ki, a “D. Gibbons is a bad man” kijelentés pedig új értelmet kapott, hiszen nem gyengén hidegrázós élmény volt megismerni a kis Charlie látomásának részleteit, amik számos későbbi kérdést vetnek fel. Úgy tűnik tehát, hogy nem mindenki az, akinek mutatja magát, illetve sokan halhatnak még meg, attól függetlenül hogy látják-e végüket a kérdéses jövőbéli napon. A cselekmény legfontosabb történései ezúttal a puskaropogástól zajos Szomáliában zajlottak, ahol Simonék próbálták kideríteni, hogyan és miért telepítették a helyszínre már évekkel ezelőtt oda azokat a fúrótoronynak látszó, mégis sokkal sötétebb titkokat rejtő létesítményeket. A 666-os szám, amelyet egy titokzatos alak festett rá, szintén nem éppen arról tanúskodott, hogy a Mennyország kapuja várja hőseinket, mindenesetre némi drámázás után el is jutottak oda, hogy a helyi gerillavezér segítségével feltárják a rejtélyt és végre pontot tegyenek az ügy végére.

FF114B

Az újabb flashforwardok mellett fény derült arra, hogy milyen szintre is hozta fel Gibbons a kísérleteit annak idején, így kíváncsian várhatjuk, hogy milyen csavarokat lesznek még képesek a készítők elrejteni a sorozatban, hiszen az a bizonyos nap egyre közeledik, Benford pedig immár egyre többet hajtogatja, hogy ha nem tesznek valamit, elkerülhetetlen egy újabb globális ájulás bekövetkezése. A remek történet mellett ezúttal festői tájakban gyönyörködhettünk, ugyanis a sivatag bizony nem nyújtott rossz összképet, a fénnyel való játék pedig egyenesen szemkápráztató volt, legalábbis azoknak, akik képesek észrevenni a vizuális elemekkel való magas szintű játék megvalósítását. Az eyecandy faktor is igen erős a mai napig a Jövő emlékeiben, erről pedig többek közt a kórházban dolgozó, Peyton List gondoskodik, hiszen ebben az epizódban is ragyogóan festett.

Robbantásokban gazdag felvonást láthattunk tehát, és ismét bebizonyosodott, hogy a jövőt meg lehet változtatni, a lényeg azonban, ami a 8/10-es értékre kerekítette fel a Flash Forward legújabb részének értékelését a nagyszerű, idézhető dumák mellett a záróakkord volt. Talán csupán a Lostban láthatunk néhanapján ehhez hasonló cliffhangert, ami előhozza bennünk azt a klasszikus WTF érzést, amit egy film például sosem lesz képes kiváltani, de ezért is nézünk tévét. A várakozás megkezdődhet ismét és reménykedhetünk benne, hogy azt a bizonyos utolsó jelenetet jobban kibontják majd a készítők, hiszen miután feltápászkodhattunk a földről és visszaraktuk állunkat, protézisünket és egyéb mobil tartozékunkat, ezernyi gondolattal és kérdéssel nyúlhattunk az elrepült távirányító után.

This entry has a rating of 4

free web stats