Lost – 6.10: Háborúra készülődj!

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 7, 0:48-kor a(z) Lost témába.

Nap zártára Lost kritika dukál. Megint eltelt egy hét és én meg teljesen megfeledkeztem róla. Megint arra „ébredtem”/eszméltem, hogy basszus kedd van. Nézd már meg. El ne maradj. Holnap folytathatod. Ez valahogy három héten keresztül egyszer se sikerült. Majd most, de előtte jöjjön Jin és Sun története, amit a készítők végre kifejtettek.

vlcsnap-2010-04-07-00h44m39s77

Mindent kezdenék ott, hogy nagyon régen kaptunk Jin-Sun centrikus epizódot. Már-már hiányzott, mert hiába foglalkoznak velük kevesebbet, többre becsülőm őket, mint Kate-et vagy éppen Sawyer-t. Egyszerűen jobb cselekménnyel vannak megáldva. Jobban tudják csűrni-csavarni.

Kezdeném az alternatív világban történtekkel, amelyből kiderül, hogy Sun apja mégsem gondolta annyira komolyan kettőjük egybekelését, mint azt ők hitték. Ki akarta nyíratni szerencsétlen, azaz Jin-t. A pénznek, az órának semmi jelentősége, maximum annyi, hogy remek figyelem elterelés. Én mégis belevittem volna mindezt. Egy óráért ekkora felhajtást, de szép is lett volna, no de nem. Aztán az se volt rossz, hogy Sayid-ot összehozták vele, mármint a két jövőképet keresztezték. Egyből járni kezdett az agyam, melyik karakter nyitotta ki neki az ajtót, mert hirtelen senki se ugrott be. És az, amit tett Jin, hát majd lehidaltam. Meghúzta a ravaszt. Nem hitt neki se Keamy, se Mikhail. Ez ütött. Komolyan az évad legjobb momentuma címre pályázhat.

Közben Jin-t elrabolta Widmore, mivel tudja, hogy járt a múltban és Dharma-s ként dolgozott, így pár dologban segíthet neki, mert mégsem lenne olyan jó, hogyha az Ál-Locke kijutna a szigetről. Ilyenkor mindig elgondolkodom: vajon kinek az oldalán kellene állni. Ki mondhat igazat? Ki használja bábúként az embereit.

Az se volt rossz húzás, hogy az Ál-Locke ellátogatott Wilmore-hoz, hogy hadat üzenjen neki. Állítása szerint itt az ideje a háborúnak, mivel elvette az egyik emberét. Közbe Sayid-ot elküldte, lesse meg neki, mégis mit rejtegetnek a tengeralattjáró zárt szobájában. Van egy pár tippem, és mivel – mint kiderült – nem tárgyat, nekem elsőként Desmond jutott az eszembe. Majd meglátjuk.

Ennyit erről. Ma nézős lesz a folytatás.

This entry has a rating of 3.5

free web stats