Trauma – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 April 8, 15:42-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot,Trauma témába.

A Vészhelyzet kaszája után hatalmas űr tátongott az orvosi dráma fronton, amit sokak szerint a Grey’s Anatomy nem tud egyedül befoltozni, így a csatornák gyorsan rá is álltak a tömegtermelésre. Na a Trauma ennek a hisztérikus tömegtermelésnek volt az éllovasa, ugyanis Dario Scardapane creator úgy vélekedett, hogy az űrt egy merőben új koncepcióval kellene kitölteni. Ez a koncepció pedig nem más, mint az akció sorozatoknál is igen ritkán alkalmazott „high-octane”, vagyis az észbontóan pörgő akciójelenetek sora, jelen esetben megspékelve némi kórházi drámával.

trauma-pilot

A fenébe, a bevezetőben szinte el is mondtam mindent! Ez azért kissé minősíti már a sorozatot, amit persze megtettek már előttem a kritikusok is. Hiába, a hype faktor megint lecsapott! Na szóval adott egy látványos helikopter baleset a cold openben, hogy a történtek után egy évvel visszatérjünk újból. Van egy vagány Johnny Bravo klón mentőhelikopteresünk, aki pont a tragédia évfordulóján tér vissza a halálból dolgozni, ami persze felkavarja az érzelmeket. Aztán van nekünk egy szexi popsival megáldott szőkénk is, akin amellett, hogy jól áll az egyenruha még az eyecandy faktort is nyomja. Ellenben totál szarul drámázik, merthogy a faszíja odalett a balesetben. Végül pedig van egy kötelező fekánk, aki ha jól vettem ki, azért kefél félre, mert nem bírja feldolgozni a balesetet. Na körvonalakban ennyi lenne az a fene nagy hypepal megáldott Trauma.

Egyébként a legnagyobb trauma engem akkor ért, amikor megláttam a gagyi CGI orgiát, ami állítólag igen csak húzós összegbe fáj a készítőknek. Tipikus esete a szarkának meg a farkának. A készítők nagyot álmodtak, de a kivitelezésre már nem futotta eléggé. Hagyjuk is! Ugyanígy elmehetünk a történet felett is, ami igazából nincs is, de mit vár az ember egy „high-octane” sorozattól?

A legnagyobb gond a szereplőkkel van, vagyis inkább a karakterekkel, mivel a színészekkel csak-csak megbarátkozik az ember, de a karakterekkel… Egyszerűen túl felszínesek, esély sincs rá, hogy megszeressük őket. Ebben persze részben az írók a ludasok, akik nem voltak képesek fix karakterrajzokkal operálni és elégséges kapcsolatrendszert kiépíteni. A feka Boone-nal nem is tudom, hogy mit akartak kezdeni, annyira zagyvára sikerült a karaktere. Hogy a finálés összebújós mókáról ne is beszéljünk. Egyedül még Cliff Curtis volt az, aki valamilyen szint tudott vinni ebbe az felszínes klisé tengerbe, de ő meg ugye inkább B-arc a mozikban, így hajlamos túljátszani a szerepét. Itt is megvolt a hajlama.

Kár is tovább nyomni a rizsát, a Trauma egy igazi trauma sorozat, amit csak a beteg elméjű sorozatguruk bírnak ki. Részemről én kaszálnám a Pilot után, de mivel nem vagyok normális tuti folytatom, már csak azért is, hogy Curtis nyuszi, mikor akaszt be Anastasia Griffith (Damages) karakterének. Amúgy meg az egész nem több mint a műfajok felszínének látványos karcolgatása, érdemleges mondanivaló nélkül. Jah, és azt a „high-octane” maszlagot felejtsük el teljesen, itt minden van csak tempó nincs.

Premier: 2009/9/28
Írta: Dario Scardapane
Rendezte: Jeffrey Reiner
Nézettség: 6,93M
This entry has a rating of 1.5

free web stats