Chuck – 3.13 – Félévad utáni megnyugvás

 
Beküldte: RaulReal 2010 April 11, 16:07-kor a(z) Chuck témába.

Korábban ugyebár bejelentettük, hogy bizony ezen a ponton lett volna vége kedvenc NBC-s sorozatunk harmadik idényének, azonban az élet és a nézettség úgy kívánta, hogy az eddigiek során kitűnő színvonalat és elképesztő tempót diktáló Chuck kapott plusz hat epizódot, amelyet az ezen a héten látottak alapján nem lesz túl könnyű értelmes történésekkel megtölteni. Hivatalosan ugyanis nincsen vége az évadnak, mindössze három hetes pihenőre mennek hőseink, azonban a történet teljes lezárást kapott, ennek fényében pedig a szálakat elvarrták a készítők, mi pedig várhatjuk hogy mit dob össze a kreatív stáb erre a rövidke időtartamra, ami még ebben a szezonban hátravan.

chuckS3fel

Az előző rész előrevetítette a nagy finálét, azonban igazából sejteni sem lehetett, hogy mégis mit hoznak ki az egészből az írók, a hírek követői persze tudhatták, hogy ismét lesz egy nagy távozója a sorozatnak. Őt igazából nem fogjuk túlzottan sajnálni, hiszen szerepe szerint egy rendkívül ellenszenves figurát alakított, mégis színt vitt a történésekbe, ahogy annak idején a bájos Hannah is. A cselekmény mindenesetre igazán pörgő ritmust vett fel az első percektől kezdve, hiszen a Sarah-t elrabló Shaw ki tudja, hová vitte főhősünk szívszerelmét, aki elkeseredetten próbálkozott mindenféle segítség után kajtatva megmenteni Walker ügynököt. Epikus fogás volt az a csavar, ahogy végül rövidre zárta a rendező a kaland első felvonását, és a helyzetkomikum is tökéletesen ütött, mi pedig a fejünket foghattuk.

Kaland és feszültség tehát volt bőven, senki sem az volt, akinek látszott, így pedig állandó kétségben tartottak minket a készítők, ahogy szépen lassan kibogoztuk a szálakat és fény derült a disznóságra. Ezúttal is nagy szerepet kapott az üzlet, így erőteljesen “buymore-izálódtunk”, a derűs hangulatú történésekbe azonban enyhe dráma is vegyült, hiszen Morgan állását otthagyva próbált meg ügynöknek állni, ami mondanunk sem kell, hogy igen nagy baklövésnek tűnt.  Festői környezetnek sem voltunk híján, hiszen a cselekmény rejtélyes módon visszavezette a szálakat egyenesen Párizsig, ahol annak idején szörnyű dolgok történtek, mégis a végső leszámolásnak tökéletes környezetet nyújtott a helyszín.

chuckS3felB

Enyhén hangzik azonban szarkasztikusan, hogy az epizód legnagyobb erőssége lett a gyenge láncszem, hiszen végre egyről-kettőre mozdult a Chuck és szöszke szerelme közti kapcsolat, ami már három évadnyi játékidő óta húzta az idegeinket és zongorázott rajta kegyetlenül. Hősünk ugyanis óriási baklövésnek tűnő lépésre szánta el magát, és válaszút elé állította Walker ügynököt, akinek döntenie kellett későbbi életéről, és iszonyú meglepetés volt azt látni, hogy az emberi kapcsolatok terén igencsak tréningre szoruló nőszemély végre kimondta, amit gondol. Hogy mi lenne az?

Ugrás mögé rejtettük volna a kritika nagy részét, ha konkrétumokat akarnánk szolgáltatni, így azonban marad a mellébeszélés és csak azoknak válhatnak 100 százalékban érthetővé az eddig leírt sorok, azonban nagyon is érdemes megtekinteni a részt, hiszen végig képes fenntartani az érdeklődést, annak ellenére, hogy eléggé nyálas képsoroknak lehetünk tanúi. A végső csavar azonban megfizethetetlen és felteszi az epizód “i”-jére azt a bizonyos pontot.

Kissé elgondolkoztató volt azt látni, hogy a gerlicék végre egymásra találhatnak, ugyanis az eddigiek során végig ez volt a legfőbb probléma, minden küldetés végkimenetelének kérdőjele. Úgy tűnik tehát, hogy a nagy csapat ismét összeállhat majd, és még ráadásul egy plusz fővel is gyarapszik a későbbiekben, főleg tudják ezt azok, akik követik a casting-híreket, tekintve hogy egészen szép csillaghullásnak lehetünk tanúi a hátralévő minimum hat rész történetében. Imádkozhatunk azért, hogy ne merüljenek ki az írók az ötletek sokaságából, ugyanis talán még egy negyedik szezon jár a Chucknak, és egy rövidebb, de igazán ütős kémsztorit emlegethetünk majd néhány év elteltével.

Összességében tehát 7/10-re értékelném az epizódot, ugyanis annak ellenére, hogy tényleg remek harcjelenetek és poénos történések jellemezték a részt, mégsem dobtam el az agyam ettől, hiszen komolyan lehúzta az a tettetett érzelmesség, amit egyszer már emlegettem az évad során. Igen, Kristin Kreuk kiírására gondolok, tekintve hogy az is egy tökéletesnek tűnő történet volt, remekül kivitelezve, mégis lehúzta a romantikus szálért felelős írók munkájának következetlensége, illetve ha van ilyen szakosztály a stábon belül, bizony őket hibáztathatjuk azért, hogy hőseinket csupán most, sok-sok rész elteltével merték nyíltan egymással szembeállítani és végre kérdőre vonni.

This entry has a rating of 3.5

free web stats