Miami Medical – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 April 14, 14:17-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Miami Medical,Pilot témába.

Jerry Bruckheimer ismét lecsapott, de végre valahára volt olyan jó fej és nem a nyomozós bizniszt erőltette tovább, hanem átpártolt a kórház sorozatokhoz. Ti eltudtok képzelni egy kórházsorozatot agyon effektezve, agyon vágva és persze rommá lassítva? Hát én sem, de a nagymester már a cold open alatt bebizonyította, hogy bizony van létjogosultsága a „high value” mentalitásnak ebben a szekcióban is.

miami-medical-1.01a

A történet az Alfa csapatról szólna, akiknek a feladata, hogy kezeljék a sürgősségi eseteket a golden hour-ben. Azaz az első órában vagy mi. Magyarán nekik dobják oda a mentősök a beteget, hogy kezdjenek vele valamit, még mielőtt elpatkol a szerencsétlen. A gond csak ott van, hogy a csapat vezetője hirtelen bekattan és lelép, a rockstar orvosok meg hirtelen töketlenek és marakodók lesznek. Ezt csak tovább szítja, hogy megjelenik egy titokzatos orvos, aki hulla nyugalommal egyszerűen csak átveszi az irányítást…

Ahogy várható volt történet az nincs sok, sőt ha jobban belegondolunk akkor egyszerűen nincs is. Pedig sokan valami fene nagy durvulást váltak Jeffrey Lieber-től, aki igazából szart nem dolgozott a Lost-on mégis mindenhol ott a neve. Ez meg persze sokaknak minőségi szempont, de ez koránt sincs így. Ellenben van nekünk egy sorozat veterán szépségünk Lana Parrilla (Swingtown, Windfall, 24, Boomtown, stb) személyében, aki egészen korrekten hozta az intellektuális eyecandy-t, akiért még izgulni is hajlamos a néző. Társnak meg ott van Mike Vogel, aki nagyon karizmatikus próbál lenni, mármint ami a szerepét illeti, de mivel Vogel tipikus B-arc, rendszeresen túl spilázza a szerepét. Ettől függetlenül a kettejük közti szexuális feszültség még működhet is. Harmadik zászlóhajósnak meg van nekünk egy Jeremy Northam-unk (The Tudors), aki titokzatos újonc doki lenne. Northam tapasztalt öreg róka a szerepben, jókora cool-faktorral megáldva, ami egyfajta elegáns vagányságot csempéz a sorozatba, de kb. ennyi.  Ja és van nekünk még egy nagyon rég nem látott Elisabeth Harnois-unk is, aki érdemben semmivel sem jobb, mint azt már láthattuk a Point Pleasant-ben, de ha a készítők meglépik azt a bizonyos szálat, akkor…

miami-medical-1.01b

Na és itt jutottunk el a lényegi kérdéshez is. Vajon hogyan tovább? A Pilot egyelőre egy fene nagy kérdőjel minden szempontból, hisz mindenből mutattak egy keveset. Most vagy az van, hogy ráállnak a minőségi kidolgozásra, ami ugye cefet drága móka lenne. Vagy egyfajta „medical high octane” sorozatot kreálnak a műtőben, amire megint csak kevés az esély, szóval marad a karakterizálás. A gond csak az, hogy ezzel a sok B-arccal ez igen nehéz meló lenne. Érdemben látok benne fantáziát, hogy némi soap szálat vigyenek bele a történetbe, de mivel Bruckheimer mester bábáskodik az egész felett inkább maradni fog túlreagált heroizmus, meg az a fene nagy pátosz, hogy márpedig ezek a phaszagyerekek az orvoslás rock sztárjai.

Részemről ez egy kemény közepes volt, de csak az eyecandy faktor és a minőség miatt. Az első 5 perc tényleg ütött, de a folytatást sikerült fokozatosan leépíteni a tipikus amcsik klisékkel, amit Bruckheimer hatványozottan felnagyított. Az viszont már most kijelenthető, hogy a Traumát nem fogja leverni minősében!

Premier: 2010/4/2
Írta: Jeffrey Lieber
Rendezte: Kenneth Fink
Nézettség: 7,59 millió
This entry has a rating of 2.5

free web stats