Lost – 6.11-12 – Desmond randija az elektromágnesességgel

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 20, 0:39-kor a(z) Lost témába.

Picit felhalmozódott a Lost epizódok száma, de szerencsére nem sokkal. Két epizódos lemaradásomat pótoltam. Fellélegezhetek. Ismételten szintre hoztam és még mindig azt kell mondanom, hogy heti rendszerességgel embertelen a tempó, ellenben a darálással. Sok helyen olvasok sok félét. Ez elmúlt két rész egyben teljesen élvezhető volt. Többen lehúzták a legutóbbit, viszont most az fogja megvédeni, aki egyébként a legkritikusabb szemmel tekint a sorozatra. (Értsd: amikor másoknak tetszik, akkor általában nekem nem!)

Két olyan karaktert találtak meg, akik a kedvenceim közé tartozik. A 6×11-es részben kaptunk egy Desmond centrikus történetet, míg a folytatásban Hurley-t. Mit szólnátok, hogyha a kettőt egybe kaptuk volna? – szerintem istencsászár lett volna. Visszatérek olyan „régi” szereplők, akiket mindenki várt már. Innentől jöjjön spoileresen, nehogy elrontsam valakinek az éjjelét.

vlcsnap-2010-04-20-00h35m18s232

Tehát volt Desmond, akitől egy nagyon ütős részt kaptunk. 5/5-öst minimum. Ne ragozzuk, mert kétség nem fér hozzá. Ha feltűnik, abból csak valami kibaszottjó sülhet ki. Mint most! Tátott szájjal ültem és néztem ki a fejemből, s közben mondtam: ILYEN NINCS! EZ MELYIK BETEG EMBER FEJÉBŐL PATTANT KI?! Az évad legerősebb epizódja. Mi volt ehhez képest Jacob és a feketeruhás ember…?! Hát nem sok. Ahogy ugrálgattak az időben, ahogy Desmond Widmore-ral cseverészett… Fergeteges. Baszki! Látni kell mindenkinek.

Huh. Fújjunk egy jó nagyot, mert csak ilyen töltetű történetek jöjjenek a későbbiekben.

vlcsnap-2010-04-20-00h36m36s210

Aztán folytatódott a Kánaán. A 6×12-ben megkapta a kedvenc „meggyilkolt” karakteremet, azaz Libby-t, akit nagyon, nagyon, de tényleg nagyon régen láttam. Istenem. Ez a nő még mindig viszi a prímet. El is agyaltam rajta, hogy Claire vagy Ő lenne-e a No. 1 Lost csajszi. Szerintem kellene neki egy szavazás, mert így egyedül nehéz dönteni.

Sok dolog történt. Órákon keresztül lehetne mesélni. Desmond visszatérése volt a legjobb. Richard pártiak két részre szakadását annyira nem élveztem. Örültem, hogy a hülyepicsa felrobbant. Már kezdett az idegeimre menni. Hurley a kezébe vette a dolgokat. Ez is tetszett. Locke még mindig a legjobbak között. Észrevettétek, hogy milyen egyensúly van jelen a történetben? Míg Desmond az alternatív jövőben elüti Locke-ot, addig Locke őt egy kútba ejti bele, mivel félt tőle. Azaz attól félt, hogy nem fél tőle és simán fellázadhatnak.

Néha a túlzott klisés szitu egyébként megölte a pörgést. Sok egyértelmű dolog volt. Pl.: Biztosra vettem, hogy fel fog robbanni a kiscsaj. Az se volt számomra megdöbbentő, hogy Locke belelöki a kútba Desmondot. Volt még pár, de ezeket leszámítva jó volt.

Már csak 4 epizód és itt a finálé.

Ez a dupla rész kellett most nekem, hogy újra visszaszokjak a premier utáni nézéséhez. Meglátjuk mennyire fog összejönni.

This entry has a rating of 4

free web stats