Studio 60 – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 19:48-kor a(z) Pilot,Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_101.jpg
Premier: 2006/9/18
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Thomas Schlamme

Az NBS nagysikerű sketch showja a Studio 60 haldoklik. A producer Wes mégis megpróbálja feltámasztani, de a vezetőség nem engedi adásba az egyik poénos részt. Ezzel viszont elszabadul a pokol és Wes élőben kritizálja a tv társaságot.
Az új elnöknek Jordannek a feladata helyrehozni a csatorna hírnevét és feltámasztani a Studio 60-t. Ezért a nő visszaveszi a csatornához Danny Tripp-et és Matt Albie-t, akiket már egyszer száműztek onnan.

Megjegyzés: Hát kb ennyi lenne a Pilot története. Hatalmas mi? Egyszerűen nem értem miért volt annyira oda érte mindenki még ősszel. Persze ott vannak a nagy nevek mint Amanda Peet meg Matthew Perry, de akkor is. Aaron Sorkintól mindenki a megmentőt várta, de a jelek nem azt suggaljak, hogy ezt el is hozta. Persze a premier pofás volt és a kritika is abszolut megállja a helyét, de akkor is. WTF? A főcím után meg ez a Kill Bill szerű fejezetes megoldás. Hát kissé tré volt. Mindenesetre arra tökéletesen megfelelt, hogy bemutassák a szereplőket. Ellenben szinte semmiféle karakter ábrázolást nem kaptunk. Persze az kiderült, hogy ki, miért és hogyan de a mélyebb szállak csak úgy kimaradtak. Ha igazán jóra akarták volna venni a figurát, akkor egy dupla résszes premierrel kezdenek, hisz itt egy az egyben látszik hogy egy sima felvezetést kaptunk.

Ha már a történet kissé összecsapottra sikeredett akkor majd a stílus segít gondoltam. Hát ismét azt kell mondanom NEM! A zene teljes hiánya azért kissé meredek szerintem. A fináléban persze felcsendül a Queen ismert muzsikája de összességében ennyi. Sőt ha jobban bele gondolok ez volt az egyetlen értelmes jelenet. Ettől fogva kezdett érdekelni a történet, de hát ahogy lenni szokott jött a vége főcím.

Szóval tömören és velősen a Studio 60 a valóságban is azt sugalja mint amit a története. Lehet, hogy nagy lesz, lehet hogy nagy volt, de most szart se ér. Igen jól értettétek. Teszek itt az állandó hypera meg a kritikusokra. Ez egyszerűen össze lett csapva úgy istenesen! Az egész eddig Amanda Peet kecses vállain nyugodott, de ha így folytatódik a szegény csaj egyszer tutira megrokkan.

This entry has a rating of 1.5

free web stats