Lost – 6.13 – Semmi sem biztos

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 28, 19:24-kor a(z) Lost témába.

Nyertem egy hetet. Baszki! Reggel kerestem az új Lost epizódot. Este már elterveztem, hogy akkor 2 in 1 módjára lesz értekezés az elmúlt két részről, de mégsem! Ki ment teljesen a fejemből az egy hetes szünet. (Másrészről itt a remek alkalom a V bizonyításra. Bírni fogja-e a tempót a felvezető nélkül? – holnap reggel kiderül!)

last-recruit459[1]

Hosszú kibeszélőt nem szándékozom írni. Kicsit elspoilereztem fun kategóriával a résztartalmát, hiszen végre találkozik az a pár, akit régen elszakítottak. Igen, Jin és Sun végre együtt. Papírzsepit a rész végére elő kellett volna készíteni.

A középpontban mégsem az igaz szerelem elszakíthatatlansága állt, hanem Locke-Jack kapcsolat. A készítők, mint azt ígérték, összehozzák a két ellentétet. Jól halljátok. Kettőjükre épült az egész évad: a hitre és az ésszerűségre. Egyébként kaptunk válaszok. Vegyük csak szépen sorjában: 1) Az Ál-Locke csak halott emberek alakját tudja felölteni. 2) Jack apja Ő volt a szigeten. – Lehidaltunk valamelyiktől? Az a baj, hogy annyira egyértelműek ezek a dolgok, hogy meg se tudok lepődni. Mint ahogy Sawyer-ék hátat fordítása. Claire viszont kisujját se mozdította? Hoppá. Meglepett vele.

Jó húzás volt a több centrikus alternatív jövő bevezetése. A végére csak ilyen kellene. Ne fókuszáljanak rá egy karakterre, inkább foglalkozzanak minél többel. A végeredményt láthattunk és érzékelhettük. Sokkal jobb, sokkal összeszedettebb. Érzem a zsigereimben, ahogy az egyes szálak összefonódnak.

Már csak 4 epizód van hátra. Nem győzőm hangsúlyozni.

Az Ál-Locke mit fog most csinálni? Hol van Jacob? És a feketeruhás férfi? Éppen nézik fentről a harcot? – Hagyjuk a fejtegetést. Felkészítőnek tökéletes volt az utolsó felvonásra. Pontszámban persze kevesebbet fog kapni, de remek alapozó rész volt. Szerintem is Jin és Sun találkozását a finálé előtt kellett megejteni. A csöpögésnek nincs helye már itt.

This entry has a rating of 2.5

free web stats