Victorious – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 30, 18:25-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

Tegye magasra a kezét az, aki szereti a tinisorozatokat. Okés, most tegye le az, akinél az ABC Family- vagy a The CW sorozatai köré körvonalazódott a műfaj. Egyből kevesebben lettük. Biztosra veszem, hiszen jelenesetben a Disney Channel-féle JONAS-ra, Hannah Montana-ra vagy a Nickelodeon-féle iCarly-re gondoltam. A Nickelodeon (végre megy fejből az írása, muhaha) tavasszal elindított útnak egy újabb üdvöskét, ami beállhat a sorba, mert tényleg tipikus mindentéren.

victorious-promo500

Előbb, hogy miről szól. Középpontjában két lány: Tori és Trina áll, akik egyébként testvérek. Utóbbi egy olyan iskolába jár, ahova főként csodabogarakat vesznek fel. Van, aki kíváló hasbeszélő; van, aki remek táncos; van, akinek pedig a hangja van a helyén. Trina egyik fellépése alkalmából megbetegszik, így Torninak kell beugrani a helyére. Énekelnie kell. Egyből levett hangjával mindenkit a lábáról. Még az igazgató is maga megy oda gratulálni és felkérni: járjon hozzájuk.

Röviden, tömören erről szólna, illetve a kliséhegyek beleformázásáról. Gondolok itt arra, hogy az újonckának egyből a legbunkóbb és magát legtöbbre tartó csajnak a barátja tetszik meg. Vagy arra, hogy az első napján megaláztatásban kell részesülnie. Ne folytassuk a sort!

Egy valamit jó tudni, ne úgy üljünk le elé, mintha egy Greek elé, egy 10TIHAY elé vagy egy Gossip Girl elé, inkább úgy, mint egy Hannah Montana elé vagy egy JONAS elé. Hangolódjunk át és egyből jobban fogjuk élvezni a poénokat. Egyre többre fogjuk tartani. Kikapcsolódást garantáltan megtaláljuk benne, ahogy a jó hangú tini fiatalt is, aki pályázhat Montana utódjának helyére. De ez nincs falba vésve. A lényeg, hogy esélyt kell adni neki.

Egyébként a vége baromi jóra sikerült. Az első epizódban improvizálniuk kell a szereplőknek. A fennemlegetett beképzelt leányzóval olyant szövegelést vág le Tori a végén, besírtam. Ha lesz időm kivágom nektek, mert megérdemli.

Nézettség szempontjából egy csepp panaszunk se lehet, mert 5.7 millióval debütált, ami igen erős nyitásként lehet elkönyvelni. A negyedik részre egyébként 3.5 millióra esett vissza, szóval semmi se biztos a jövője kapcsán, dehát a Nickelodeon lenne az utolsó, aki ilyen számok mellett lemondana valamiről. Kell az utánpótlás. Darálásra, kikapcsolódásra alkalmas. Tessék adni neki egy esélyt, mégha a túlzott tipikussága miatt ilyen alacsony pontszámmal illettem.

This entry has a rating of 2

free web stats