Lost – 6.14 – Szünet utáni csend(élet)?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 6, 18:05-kor a(z) Lost témába.

Letelt a két hetes szünet. Tudom, hogy csak egy hétre távozott kedvencként, de akkor is két hetet kellett várnunk a folytatásra. Csak túléltük! Ígéretemhez hű voltam, ugyanis itt vagyok. Megnéztem időben a heti epizódot. Nem csúsztattam, mert olyant nem szabad. Dúlnak bennem az indulatok, mert ez a rész kihozta azt, amiért annyira imádom. Hol felcsigázott, hol elszomorított, hol a képernyőre tapasztott.

Baszki! Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan csinálja ezt a két atyaúristen, de mindenképpen maradandót alkottak. Nem lehet vége ennek a gyönyörnek. Ez olyan, mintha tudod, hogy van még hátra 4 heted az élvezetből, aztán be kell kussolnod, mert ennyi volt. Miért akarják több millió ember szenvedését? Vagy ezáltal adják fel az utolsó kenetet? Végre mindenki nyugovóra térhez? Megkapjuk a megoldást, ami lehet tetszeni fog, lehet hogy nem; viszont az biztos, hogy megfogja osztani a nézőket. Erre fogadni mernék. No, félre a mellé beszéddel. Mi történt a héten? Huh, durvulás, annyi szent. Lássuk. Kép alatt, tovább mögött jöjjön a spoiler áradat.

vlcsnap-2010-05-06-18h29m48s102

Kezdjük a lényeggel. Widmore durvulni akart. Komolyan egy ütős sztori vonalat szerettem volna látni részéről, ehhez képest alig kapott – már megint – szerepet. Ahh, kapjon ma’. Kérlek! Annyira istencsászár a fazon, hogy éltetni kell. Ne hagyjátok csak úgy a háttérbe. Ő is kell a durva történethez. Higgyetek nekem.

Egyértelműen Locke vitte az egész részt. Nem a beszédeivel, mert valljuk be: ért a manipulációhoz, hanem inkább a tetteivel. Áhh gyerekek. Megint csak azt kell mondanom, hogy teles tele volt ez a rész „hét idézete” beszólásokkal. Mennyi jó beszólást hallhattunk. Hihetetlen! Locke bácsiról szólt az alternatív jövőkép is, ahol kiderült, hogy milyen balesetben bénult le, illetve mi történt az édesapjával. Közben a szigeten Widmore ellen megy, mert megunta, hogy elfogta Sawyer-éket, még ha maguknak köszönhették.

Jack-et és Locke-ot, mint haverokat együtt látni… hát, lehetett sejteni, hogy nem örökbarátság lesz ebből. A végén mindenre fényderült, viszont a legjobb dolog az egészben az, hogy Jack-éknek hiába volt tervük, Claire döntött a legjobban, mikor „lekéste” a merülést. Locke mindent a saját maga részére rendezett. Azért kíváncsi lettem volna, mi történik, ha Sawyer hagyja a bombát.

Ez a 42 perc is rohadt gyorsan elröppent, már megint! Miért kell ezt csinálni? Nem szeretnék hosszú kritikát írni, mert tökéletes részt kaptunk. Desmond kicsit háttérbe szorult, mármint jobban értékeltem a mostani epizódot, mint az övét.

Nyakunkon a finálé! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! NNEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

This entry has a rating of 4.5

free web stats