Justified – 5 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 9, 21:24-kor a(z) Justified témába.

Sodorja az ár a Justified-ot. Az az igazság, hogy az F/X megint belenyúlt a tutiba. Nem valami nagy was is dast a sorozat, de mégis van benne valami, amiért szerethető. Talán ez az új köntösbe öltöztetett western sztori adja meg az ízért. Biztosan. Jó látni valami újdonságot, mert tényleg fel lehet dobni az egyhangú nyomozós sorozatokat. Itt a példa rá.

vlcsnap-2010-05-08-18h08m16s141

Először is kezdeném azzal, hogy rohadt sok a sötét jelenet. Hunyorognom kellett, mert alig látok valamit. Rengeteg esti/éjszakai felvétel készült. Sőt, ha bemennek egy házba, az sincs kivilágítva, mint az más krimiknél megszokhattuk. Inkább nevezzük félhomálynak. Tényleg falun/kisvárosban vagyunk, ahol az emberek nem villákban élnek. Ezt mindenképpen dicsérnem kell. Kevés helyen ügyelnek az ilyen apróságra.

Ha már kisvárost emlegettük fel, akkor azt se feledjük, hogy a képi világa szintén tökéletes. Nem az egyhangú laborokat, rendőrőrsöket mutatják állandó jelleggel. Hol ellátogatunk mások házába, hol átküldik a szomszéd településre, hol pedig a határ menti sivatagos, sziklás területre.

Hiányolni persze hiányolom az átívelő szálat. Azt nagyon nem kaptunk. Vehetjük annak főhősünk apját, Arlo-t, akit csak az 5. részben ismerünk meg; de inkább nyomozós mókára gondolok. Oké. Átívelőnek tekinthetjük Ava Crowder ügyét, hiszen kinyírta az egyik rosszfiú hozzátartozóját, amit a sittről való távozásával biztosan ki akar majd egyenlíteni. Egyelőre itt se járunk, viszont évad végére van egy olyan érzésem, hogy aktuális lesz ez a szál. Helyette kapunk egy rész per egy rosszfiú kézre kerítését. De legalább változatos. Minden téren.

Ne feledkezzünk el a cold open-jeiről se, amik eléggé meg tudják dobni az egész rész hangulatát. Ott van a 4. epizódé, melyben egy örült fogorvos (később kiderül, hogy ez csak a mellék állása), hogyan viselkedik, ha páciense felhúzza az agyát. Itt jön elő, mennyire kábel stílusú az egész, mert országos csatornán ilyen bizony aligha kerülne adásba.

Összességében:

Rendben van a sorozat. Így már tényleg el tudom képzelni a második évadjának berendelését. Lassan, de folyamatosan csökkenő nézettsége ide vagy oda… nézhető és élvezhető. Noha a The Shield szintjére esélye sincs felnőni. Kezdésnek azonban teljesen jók ezek az egy epizódra leszűkített ügyek, amiknek az lenne a lényege, hogy a friss nézőket is leültessék. Ehhez képest nagyon nincs ilyenről szó. A főszereplők közül Ava-ra had térjek ki, aki a legeyecandybb tüneménye az egésznek. Nélküle halálra lenne ítélve, mert a cowboy mellé kell egy gyengéd, de mégis határozott nő.

A folytatásra az évadfinálékor ülők be. Ez az 5 rész elég volt a hétre. Az igazság az, hogy a 4. epizód volt a legjobb. A többi csak elment.

This entry has a rating of 3

free web stats