Miami Medical – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 9, 16:47-kor a(z) Miami Medical,Pilot témába.

És megérkezett Jerry Bruckheimer új sorozata, ami… [hatásszünet] …nem nyomozós. Jól olvassátok. Jerry meg akarta hódítani a kórházas sorozatok világát, így leült, agyalt egy sort és összedobta a Miami Medical-t, ami előzőleg Miami Trauma címen ment. (Azért történt címváltoztatás, mert sokan a Trauma-val azonosították be. Hehe.) Az volt itt a kérdés, hogy sikerül-e olyan produkciót csinálnia, amit elkönyvelhetünk az ER-utódjának. Hát nem, sőt ennél többet vártunk volna tőle.

vlcsnap-2010-05-08-21h20m41s139

Pedig a nyitás nagyon jóra sikerült. Bárkinek a kritikáját olvastam, az első 5 percre senki se panaszkodott. Pitbull-féle I Know You Want Me című szám mindenkit megvett. A képi világra szintén nincs egy rossz szavam se, mert adja magát, hogy Miami-ban vagyunk: napsütés, mindenfelé bikinis járókelők, vibráló levegő és sorolhatnám. Ha ilyenből kapnánk egy random jelenetet, lehet összetéveszteném a CSI: Miami-val. Sőt, néha két műtős jelenet közé is beraknak ilyeneket, hogy kicsit megtörjék a drámát. Szerintem jogosan.

A koncepciójára nem akarok kitérni, mivel tess és RaulReal kifejtette miről, illetve kikről van szó. Orvosokról, akiknek a golden hour-ben van nagy szerepük, azaz, hogy a páciens megússza a kritikus állapotot.

A sorozat legnagyobb hibája, hogy hiába vibrál a levegő a melegtől, a drámától, valahogy nem tudtam komolyan venni a sok fiatal palántát. Nekem mondhatják, miért ők a legjobbak, de amikor a tettek mezejére kell lépni, valahogy átmegy az egész mosolygósba.Úgy is megmentik, akkor miről beszélünk.” – ez jár folyton az eszembe. Ekkor már tudtam, hogy a Vészhelyzet szintjére nem fog felnőni. Több komolyságot kérnék. Az pedig egy másik headshot, hogy pont a „főnök” hagyja ott a team-et, mert egy kis vér láttán sokkot kap. Az pedig a harmadik, hogy a kocsit vezető csóka körül voltak 7-8-an minimum, amit egy eredeti kórházban tutira nem engednének.

A szereplőgárda egyébként frankó. Elisabeth Harmois és Lana Parrilla gondoskodik arról, hogy legyen eyecandy szépség a kórházban. Mégsem kettőjük közül választanám a legjobbat. Egyértelműen Jeremy Northan mentette meg a pilot rész becsületét. „Beszállójával” kicsit House dokit jutatta az eszembe. Tőle szokhattuk meg ezt a lazaság, ezt a hangulatos pácienssel való kommunikációt, még a legkritikusabb állapotban is.

Összességében:

Miért hypeoltam annyira a Miami Medical-t, hogy később jól lehúzzam? – A jelek szerint nagyon úgy fest. Jerry inkább maradjon a nyomozós műfajnál. Dobott nekünk egyfajta medical high octane koncepciót. A történeten, a klisés szitukon, illetve a komolytalanságon úszott el minden. Fiatal a szereplőgárda. Most úgy érzem, hogy inkább hozzák vissza a helyére a Numb3rs-t, mert sokkal jobban tudtam értékelni a fizika-matematika duót, mint az orvos-rocksztárét. Yapp, mivel magukat azoknak tartják.

Folytatásra semmiképpen se nevezek be. Tudom mi fog benne történni. Újabb esetek, újabb sikeres műtétek. Ezt tudja mindössze kínálni, illetve pár halál esetet, de csak azért, mert ők menthetetlenek.

This entry has a rating of 1.5

free web stats