How to Make It in America – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 May 11, 22:15-kor a(z) 2009/10 sorozatai,How to Make It in America,Pilot témába.

Most már fix, hogy az HBO tud valamit! Ugye ott van egyetlen és örök feelgood széria gyanánt az Entourage, ami szép lassan a végéhez ér. Ne legyünk naivak, a széria már egy ideje a hattyúdalát tapossa, így a csatorna főnökei gondoskodtak az utánpótlásról. Ez pedig nem is lehetne jobb kezekben, mint újonc Ian Edelman-ében, akire a nagy erőd producerei, azaz Mark Wahlberg, Stephen Levinson, Rob Weiss és Julia Farino felügyelnek.

how-to-make-it-in-america-1.01a

Maga az alapkoncepció nem valami nagy eresztés, de ugye a műfajban nem is kell annak lennie. Röviden és velősen arról szól, hogyan csináljuk meg az amerikai álmot, ha már a barátaink megcsinálták. Erre persze mindenki tudja a választ, sőt Aloe Blacc már a főcím alatt is elénekli nekünk.

„I Need a Dollar…”

Ja amúgy a főcím valami zseniális, a track egyszerű, de mégis sokatmondó és fülbemászó, az underground fotók meg egyszerűen égetik a retinát. Amúgy akárkinek is volt ez az ötlete cefetül működik, ugyanis a vágóképek is hasonlóan el vannak találva ebben a metódusban.

Na de vissza a sztorihoz! Van nekünk két lúzer haverunk, akik be szeretnének törni a New York-i pénzes körökbe, ha már a barátaiknak sikerült. A gond csak annyi, hogy egyszerűen töketlenek, meg persze szerencsétlenek is. Minden téren. A Pilot meg első osztályú tanmese, hogy mit ne csináljunk a sikerért. Pl.: ne vegyünk fel kölcsönt uzsorástól, ne áruljunk gagyi cuccot a zsaruk előtt és persze ha lehetőségünk van megdugni Samaire Armstrong-ot, akkor ne tököljük el az időt.

how-to-make-it-in-america-1.01b

Amúgy a karakterek nem nagy eresztések, de mint már említettem ez nem is az a kategória. Ellenben azt el kell ismerni, hogy már az elején szerethetőek minden hibájuk ellenére. Na és ebben áll a feelgood ereje. No meg persze Kid Cudi jutalomjátékában, akinek minden pacsi kijár ezért a lazaságért. Bryan Greenberg az October Road után megint jó helyre került, sőt jobb helyre, mert itt már szerethető is. Victor Rasuk meg, hát… egyszerűen beteg kész, élmény a játéka. Egyedül Lake Bell (Surface) után volt egy kis keserédes utózöngém, de majd kiderül.

Ami viszont maradéktalanul bejött, az a nyers, már-már doku-reality szintű tálalása a New York-i underground szcénának. Emberek, erről van szó! Ilyen meg miért nincs idehaza? A készítők neves egyszerűséggel tökélyre vitték a lazaságot és az egyszerűséget és a végére egy igazi underdog képet kaptunk a Nagy Almáról, ami minden téren megállja a lábát. Szóval a hangulat elég rendesen adott, a szereplők szerethetőek, a sztori meg olyan, mint a motivációs játék, azaz ha ráérzel az ízére nem tudod abbahagyni.

Premier: 2010/2/14
Írta: Ian Edelman
Rendezte: Julian Farino
Nézettség: 640 ezer
This entry has a rating of 4

free web stats