Lost – 6.15 – A rész, amitől lehídaltam

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 18, 23:25-kor a(z) Lost témába.

Megvolt a Lost múlt heti epizódja. Hiába van Upfront, ezt látni kell mindenkinek, mert olyan részt dobott össze az ABC, hogy csak pislogtam. Alapjába véve persze nem azt kaptuk, amire számítottunk volna. Azaz a sok kérdésre értelmes választ. A készítők tudták, hogy a vihar előtt mindig nagy a csend. Ezt használták ki, hogy olyant üssön a folytatás, amitől kiterülünk. Spoileresen a kép után folytatom.

vlcsnap-2010-05-18-23h21m50s26

Kaptunk egy Jacob-feketeruhás férfi centrikus epizódot. Most tényleg mindenre fényderült. Hogyan kerültek a szigetre. Itt éltek-e vagy itt születtek? Miért testesítik meg a jót és a rosszat, stb. A sort folytathatnám, de hogy hozzám a pótanya beszólását: „Minden kérdés egy másik kérdéshez vezet.” – és milyen igaza van.

Sokan leírták ezt a részt, de nekem tetszett. Hehe, ez valahogy mindig összejön nekem. Az sincs kizárva, hogy azért jött be, mert egy spoilerrel előrébb jártam azoknál, akik nem tudták, hogy a 15. epizód is főszereplők hiányában fog eltelni. Ezért imádom a Lost-ot, mert nincs szükség olyan karakterekre, akiket ismerünk. Bármikor behozhatnak újakat, akik egyből belopják magukat a szívünkbe. (Itt jegyezném meg, hogy egy új koncepció, hogyan lesz minderre képes? Sehogy. Istencsászárság a köbön.)

A lényeg a finálé utolsó 5 percében volt. Sajnos a feketeruhás férfinek a nevét nem tudtuk meg, de azt igen, hogy testvére Jacobnak és otthagyta őket, mert kiderült az igazság. Tud a halottakkal beszélni, így az anyja elmesélte neki a sztoriját, mégis mi történt anno. Nagyon jól lett összerakva. Tényleg. Minden percét élveztem. Kanyarodjuk csak vissza ahhoz az utolsó pár perchez, amikor Jacob megölte a testvérét, beúsztatta a fénybe és előjött…. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. füstszörny. És ha valaki nem értené mindez miképp lehetséges, annak adok némi segítséget: ugye a füstszörny a halott emberek alakját veszi csak fel. Így már érhető minden.

Időben pedig nagyon, nagyon, de tényleg nagyon „korán” járunk.

This entry has a rating of 4

free web stats