Lost-finálé előtt: 6×16-os részről

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 24, 1:14-kor a(z) Lost témába.

Aludnunk se kell emberek, mert hajnalban véget ér a sorozat. Direkt ma éjszakára terveztem be a sorozatzáró epizódját megelőző 6×16-os részt, hogy kicsit hígítsam a feszültséget. Mindenki mostanra kutatja a neten az ABC-s streameket, de olyanról is tudok, aki a 720p-s változatig ránk se fog kattintani, mivel nem akar se spoileres képet, se – írást olvasni. Nyugi. Mi csak este hozzuk le a finálé kritikáját, hiszen vége a hajtásnak. Hova siessünk? Nincs igazam?!

A What They Died For c. részben minden ott volt, ami elengedhetetlennek bizonyul egy kiváló felvezetéshez. Végre egybeértek a szálak. Elkezdődött a kérdések megválaszolása. Mindenki a szigeten van. Az alternatív világban is zajlik az élet, ami időközben leesett, végülis mi körül fog forogni. Spoileresen a tovább mögött folytatom.

vlcsnap-2010-05-24-01h11m20s85

Nem akarok regényt írni, se kritika féleséget, hiszen ezt a posztot se akartam megírni, de ha már időm engedi, akkor miért ne. Háromfelé lehet szétszedni a sorozatzáró előtti rész történetét.

Kezdeném a legjobbal. Ott van az alternatív világ, amelyben Desmond ütyködik valamit. Mi csak sejthetjük, hogy pontosan mire akar kilyukadni az egyes tetteivel. Kis gondolkodással hamar leesett a szitu, azaz minden okkal történik. Okkal gyűjti össze az egyes szereplőket, mert tervei vannak velük, csak éppen a Miért-ekre nem kapjuk meg a választ. Vajon a párhuzamos világgal van kapcsolatban Des? Koncertre készülődnek és hoppá. Ha emlékezetem nem csal, akkor Jack felesége szintén jelen lesz. Van egy tippem, hogy ki lesz Ő. Mondjuk Juliet?

Aztán ott van Ben-Locke duó, akik a rosszfiúk szerepére lettek kihegyezve. Most már fogalmam sincs, hogy előbbi kinek az oldalán áll, mert annyiszor váltogatja, hogy csak na. A legjobb jelenet egyébként, amikor leül a székre és várja a „megváltó” Locke-ot, hogy beköphesse Widmore hollétét. Milyen geci ez az ember.

A harmadik szál pedig a Jacob-hoz köthető. Kell neki egy utód, ezért megjelent mindenki előtt. Ez alatt Kate-et, Saywer-t, Hugo-t és Jack-et tessék érteni. A választás lehetőségét fenntartotta. Döntsék el maguk, hogy ki lép a helyére. És itt jön a meglepetés, hiszen mindenki tudta, hogy kedvenc dokik fogja elvállalni. Eléggé klisés volt a jelenet. Reméljük a folytatásban már nem lesz ilyen.

Elérkeztünk az évadzáráshoz. Sajnos nem volt annyira jó ez az epizódzárás, mint amilyenre számítottam, viszont ilyen magasságban már leszarom. Kicsit kell várni és megkapjuk azt, amire több éve ki vagyunk éhezve: a válaszokat.


free web stats