Lost – Lost isn’t back! Noooooooo

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 26, 23:13-kor a(z) Lost témába.

Megvolt a Lost sorozatzáró epizódja. Nem sikerült összehozni a 108 percnyi jóságot, mert mindössze csak 103 percnyit kaptunk. Gondolom kellett a hely a reklámoknak, de így is sikerült elintézniük a készítőknek, hogy kicsit – a megszokottnál legalábbis – többet kapjunk és korrekt zárást, ha már itt a vég!

Dúlnak bennem az érzések. Lehet el kellett volna halasztanom ezt a kritikát. Kell az embernek, hogy kitisztuljon a fejében mit is látott. Főleg egy ilyen komplex sorozat esetében, amelyben az aprórészletekben van eldugva a legtöbb ütős dolog. Egy valami viszont biztos: Hiányozni fogok az életemből. 2010/11-es idényben már nem kapunk új évadot. Nincs tovább, de tényleg nincs és valahol ez elszomorít. Ezzel egyidejűleg persze a másik felem örül, mert kaptunk válaszokat, csak hát néhány esetben elvonatkoztatottat. Valamit a tudományra alapoztak, valamit a józan logikára, valamit pedig az emberek képzelőerejére.

vlcsnap-2010-05-26-23h09m43s112

Innentől jöjjön spoileresen, de tényleg ne várjatok tőlem most kritikát, mert nehéz lenne bármelyik oldalon helyt foglalni.

Annyi biztos volt, hogy a készítők nem fognak tudni megfelelni mindenkinek az igényének. Néhol kételkedtem bennük. Néhol azt mondom, most megkapják az 5/5-ös értéket, mert annyira odatettek a latba, hogy csak pislogtam. Valljuk be: Sok volt ez a 103 perc. Nehéz összegezni a látottakat. Másrészről, szerintem sok hullámhegy-hullámvölgy volt, viszont a klisés jeleneteket ki lehet ikszelni. Tényleg nagyon ritkán kaptunk. (Jack alternatív nője Juliet volt. Annyira adta magát.)

A kezdés nagyon jóra sikerült. Mutatnak képsorokat az alternatív időből és a szigeten lévőből. Ugyanaz a karakter csak másik „küldetéssel” a szeme előtt. Jóra sikerült. Tényleg. Azonnal megvett vele.

Tényleg Locke és Jack között zajlott le a végső összecsapás. Ehhez kétség se férhetett volna. A hit a józanítélő képesség ellen ment szembe. Kinek lesz igaza? Mi lesz, ha Desmond-dal odamennek a Sziget szívébe és kialszik a fény? Megkaptuk a választ, nyugalom. Bemutatták mind a kettő esetet, szerencsére, s ezáltal megválaszolták is, nehogy lázadozzunk. Az évadfinálét egyértelműen nem kettőjük emelte fel oda, ahova kellett, hanem Desmond. Az a karakter, akiből ezt talán ki se néztem volna. Mit ütyködött már az alternatív jelenben? Hihetetlen. Összehozta az összes karaktert azzal, akivel a legjobb viszonyban volt a szigeten.

vlcsnap-2010-05-26-23h08m08s182

És ekkor vágták be azokat a visszaemlékezőket, amivel nagyon megalapozták az egészet, mert ha netán elfelejtetted volna, akkor is ott volt az a tízen-húszon képkocka, ami gondoskodott az egyes mozaik darabok helyre rakásán. Mindezt olyan zenével aláfestve, hogy legszívesebben potyogtattam volna az örömkönnyeket, mert annyira – de tényleg nagyon – rámentek a nézők érzelmére, hogy örömömbe sírva fakadtam volna. Azta kurva! Ilyent egy sorozat se váltott ki belőlem.

És belőletek?

Nagyon jó volt, hogy szétszórták a karaktereket, mégis a végére egybe értek a szálak. Locke csapata Jacke-vel találkozott. Miles-ék eljutottak a géphez. Talán ez utóbbi volt a legizgalmasabb. Vagy amikor az egész Sziget sötétbe borult?. Huh, hát ezen még agyalnom kell, melyik veri melyiket. Egyet viszont tudok, hogy ekkor öltözött a legszebb képi világba. Ez a borult, „itt a világ vége”, fakós árnyalatok… – tényleg nagyon szép. (Csak elrontották, hogy a következő jelenetbe meg kisütött a nap.)

Nincs mit ezen ragozni. Ne a kritikám alapján morzsázza ki senki se a megválaszolatlan kérdéseket, mert tényleg hanyagoltam a történetet. Ezt tényleg látni kell. Pazaroljátok el rá az időtök, mert tényleg olyan sorozat távozott berkeinkből, ami hiányozni fog. 2004-ben akkora történelmet írtak vele J.J.-ék, hogy csak na.

És a záró képsorozat. Rátette az egészre a pecsétjét. Tökéletes! Álmomba se gondoltam volna ilyen kézenfekvő zárásra.

vlcsnap-2010-05-26-23h10m06s73
vlcsnap-2010-05-26-23h10m12s145


free web stats