Britain’s Got Talent – Erős lett a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2010 June 5, 0:02-kor a(z) Britain's Got Talent,reality témába.

…mert berántott, megfertőzött!

Nagyon durván hanyagoljuk a tehetségkutató műfajt, pedig nem kellene. Amerikában a napokban kezdődött el az America’s Got Talent újdonsült évadja, míg pár hónappal ezelőtt a briteknél, a Britain’s Got Talent. Jah, és ha még ez se lenne elég, akkor azt se feledjük, hogy az ausztráloknál megy az ausztrál kiadás. (Egyébként van svéd is.) Természetesen most jól összehozták, hiszen mind a háromból kapjuk az új epizódot.

vlcsnap-2010-06-04-23h58m26s191

Nem rémlik senkinek se, hogy mihez hasonlíthatná legjobban? Magyarán nevezve Csillagszületikről volna szó. A britek mindig megmutatják, hogy ebben a műfajban ők a legerősebbek, nem pedig az amcsik. (Muháhá. Az amerikai változatot a kritika mindig a földbe döngöli. Passzolom a témát, mert alig láttam belőle egy-két részt.)

Pár szót róla. Megvan mindenkinél Susan Boyle, aki az előző évad második helyezette lett? Tudjátok, az az öreg hölgy, akinek félelmetesen jó hangja van, de azért Diversity ellen mégsem tudta felvenni a harcot. No, ő is a BGT-vel vált híressé. A győztesnek 100 ezer font üti a markát, illetve az évenkénti megrendezésre kerülő Royal Variety Performance gálaesten léphet fel produkciójával, ahol mellesleg a királyi család is helyet kap. A negyedik széria zsűritagok között jelen van: Simon Cowell (be kell mutatnom?), Piers Morgan (újságíró) és Amanda Holden (színésznő). A játékszabályokról még annyit, hogy minimum két zsűritag szavazata kell a tovább jutáshoz.

vlcsnap-2010-06-05-00h01m14s74

És akkor kezdjük bele. Simon-hoz hasonlóan kihagytam a selejtező részek többségét. Tudjátok, ez ugyanúgy működik, mint bármelyik más reality esetében. Mindenkit behívnak és megmutatják a legjobbakat vagy éppen a legrosszabbakat, csakhogy érezzük mennyire nehéz a dolga az elején a zsűrinek. No nem abban, hogy szavazzon, hanem, hogy több ezernyi jelentkezőt meghallgasson. Cowell-nél el is pattant egy ideg. Május első hetében otthagyta a showt, mert a sok „idióta felkurta az agyát”, de nyugi az elődöntőre visszatért. Itt kapcsolódtam be a BGT-be.

Végre egy olyan tehetségkutató, ahol nem az énekesek kerülnek csak be az elődöntőbe. Kaptunk mindent, de tényleg mindent. Jöttek táncosok modern, rnb és egyéb felhozatalban, volt öklendező, aki ki is vágta a biztosítékot a nézők körében.Természetesen ének sem hiányozhatott, ahogy az egyéb behatárolhatatlan produkciók sem.

Nagyon rácsodálkoztam, hogy a zsűrinek tetszettek az elődöntősök. Egyikkőjüket se lőtték le. Na jó, volt aminél Cowell x-szelt, de végülis a show lement a végéig. Talán a legdurvább produkciók között tartottam számon az öreg bácsit, aki középkori felszerelésben, éneklés közben neki állt fát vágni egy bárddal (?). (Nem jut eszembe a neve.) A másik érdekesség az életkor. Tizenévesek mellett az öregekig terjedt a skála. És még volt olyan bácsi is, aki Madonnának öltözve énekelte kedvenc popénekesének számait.

Összességében: Az elmúlt 8 epizóddal nagyon belopta magát a BGT a szívembe. Innentől nézni fogom, mert annyira ott van a szeren, hogy csak na. Lehet pótolom is az elmaradt epizódokat az idei évadból, de lehet, hogy még az előző évadokat is. Majd meglátjuk. Estére viszont ez nagyon jól jött. Köszi!

This entry has a rating of 4

free web stats