Traveler – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 May 12, 21:05-kor a(z) Pilot,Traveler témába.

traveler_101.jpg
Premier: 2007/5/10
Írta: David Digilio
Rendezte: David Nutter

Jay, Tyler és Will főiskolai jóbarátok, akik már vagy 2 éve együtt tengetik az életüket. Így cseppet sem meglepő, hogy a nyarat is együtt töltik és egy hatalmas túrába kezdenek melynek első állomása New York egy neves múseuma. A baj csak akkor kezdődik, amikor ez a múzeum felrobban és hatóságok a srácokat vádolják. Pontosabban Jayt és Tylert, mivel Will eltűnik a robbanás alatt…

Megjegyzés: Anno ősszel kiszivárgott a Pilot, ami hamarosan önálló életet is kezdett élni aneten. Akármelyik hazai vagy külföldi fórumra mentem csak jót lehetet olvasni róla. Sajna mi valamiért kihagytuk, amit persze már bánunk ezerrel, de hát ez van!
A sorozat egyébként amolyan tini-dráma jeleggel kezdődik és egy jó ideig nem is történik semmi. Persze a kezdés itt is inmedias res, de ez sem lep meg minket igazán. Nem úgy mint az a bizonyos robbanás! Utána valami halálos hirtelenséggel felperegnek az események. Az ember csak úgy kapkod a feje után. Akkor most miért gyanúsítják a srácokat? Mit akar az FBI? Miért engedik el őket? Mi van Will-el? Szóval bödületesen sok kérdés!
A helyzett csak tovább súlyosbodik a nagy szbadulás után. Istenadta képessége van a készítőknek a fokozáshoz. Sajna itt nem a feszültség fokozásra gondolok, hanem a gebasz érzésre! Olyan képeket kapunk, hogy az állunk esik le, de mégsem megyünk semmire vele. Ezt leginkább az iszunyú tömörítettség miatt érezhetjük, így bevallom a rész végi cliffhanger se olyan jaj de hatalmas.
Összeségében kaptunk a sorozattal egy csokor kérdést, amire gondolom szép lassan válaszokat is kapunk. Remélhetőleg a feszültség is fokozódni fog és az egyes részek nem vezetik végig az összes szálat. Ha igen akkor alapból halál járna neki, hisz ebben a részben a 3 jómadaron kívül senkit sem ismertünk meg.
Végszónak legyen annyi elég, hogy egy fejkapkodós összeesküvés elmélettel van dolgunk, ahol elég rendesen tudják miként kell az agyat húzni. Gondolom még egy darabig nem derül ki, hogy ki a fene valójában az a Will Traveler, de már csak ezért is érdemes nézni és idővel talán fény derül a nagy identitásra is.

This entry has a rating of 3.5

free web stats