Cougar Town – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 June 30, 18:36-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Cougar Town,Pilot témába.

Kissé megkésve, de elkezdtem a szezonbéli lemaradások pótlását és persze hogy egyből belenyúltam a tutiba, még akkor is, ha tiszta szívből rühellem a sitcom részleget. Ez a sok gagyi poén, az altáji faviccek és a dobozröhögés egyszerűen kikészítenek. Ellenben kénytelen kelletlen, de muszáj elismernem Bill Lawrence munkásságát a Scrubs-ban, így kapott egy esélyt a Cougar Town is. A gond csak annyi, hogy ezt az esélyt cirka fél évvel ezelőtt kellett volna megkapnia.

Adott egy békés kertváros és egy unatkozó 40-es elvált anyuka (Courteney Cox), aki a tipikus női agyelszívó betegségben találja magát. Magyarán túlkoros már a bulikhoz és a pasizáshoz, a szex meg olyan távoli jövőkép, mint a 4-es metró befejezése. Szerencsére kedvenc lúzer háziasszonyunknak van egy nagymellű és nagypofás barátnője (Busy phillips), aki egy szempillantás alatt beleviszi a jóba, vagyis a cirka 20 évvel fiatalabb faszik lefektetésébe…

cougar-town

Az az igazság, hogy végre van egy sitcom, ami kilépett a tipikus műfaji klisék vonzásából, így számra is adagolhatóvá vált. A minőségi mutató simán beillene egy dramedy-be, akárcsak a színészi játék és a történetvezetés is. Sőt, megkockáztatom, hogy még nézném is, de ez a 20 perc pont elég. Végig sziporkáznak a poénok és a kínos jelenetek is életképesre sikerültek. Bár nem az igaz Lawrence műremek, de azért nagyvonalakban érződik a mester keze munkája.

Először is hiába fogható fel az egész Courteney Cox jutalomjátékának mégsem ment el “one man show” irányba a koncepció. Helyette kaptunk pár egészen szerethető karaktert, némi moralizációt a felszín alatt, de összességében maradt minden egy erezd el az agyam szórakozás. Cox példának okáért átmenekítette a Jóbarátokból Monica karakterét, Phillips pedig a szokásos idióta társat hozza, amit már tucatszor eljátszott. Az egyedüli érdekes momentum a kis srác volt és a lecsúszott apuka, de gondolom ez is csak a moralizáció miatt.

cougar-town-a

Mert nehogy ne legyen már egy kisebb tényfeltárás a 40-es nők sanyarú sorsáról. Persze azért nem kell aggódni, bőven csak a felszínt kapargatják, de egy Pilot-tól ez bőven elég. Ami viszont igazán becsületes húzás volt a késztők részéről, hogy nem vitték el az egészet a női vonalra. Cox fia és persze az ex-férj bőven elegendő scriptet kaptak, így jelenleg unisex a sorozat. No meg persze esztétikus. Bill Lawrence fergetegesen jól tudja burkolni a szexuális felhangot, így esély sincs a tipikus amcsi tini filmekre jellemző ratyi altáji poénokra.

Összességében nekem bejött a Cougar Town, mi több kellemeset csalódtam benne. Sokak szerint a szezon guilty pleasure sorozata lett, de ezt még korai lenne eldönteni. Mindenesetre ez bőven elég ok, hogy szembemenjek az érveimmel és még egy pá részre kitartsak a sorozat mellett.

Premier: 2009/9/23
Írta: Bill Lawrence, Kevin Biegel
Rendezte: Bill Lawrence
Nézettség: 11,28 millió
This entry has a rating of 4

free web stats