Eastwick – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 July 1, 22:05-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Eastwick,Pilot témába.

Miért van az, hogy az ABC minden évben ugyanazt a struktúrát lövi el és az esetek többségében mindig ráfázik? Most ne menjünk végig aprólékosan az egyes szegmenseken, de az gondolom nyilvánvaló, hogy az utóbbi cirka 3 évben mindig akadt egy tipikusan a nőknek szánt dráma, amolyan DH módra. Hadd ne soroljam az eddigi buktákat, de a fejesek szemlátomást nem tanultak az esetekből, ugyanis a csoportos üresfejű házi szuka áramlás és az ömlengős szappan még mindig divat szerintük.

Ha ezt pedig egy klasszikus modernkori feldolgozásaként fogjuk fel, akkor már tényleg minden adott a sikerhez. Legalábbis a ’84-es The Witches of Eastwick az volt, bár ezen nincs mit csodálkozni, hisz az akkor még sármos Jack Nicholson a kora szépségideáljaival karöltve varázsolta el a nézőket. Az írók pedig Maggie Friedman (Related)vezetésével szemlátomást ezt vették alapul és a szó legszorosabb értelmében lemásolták, illetve modernizálták azt.

eastwick-pilot-a

Eastwick városában adott 3 teljesen ellentétes és egymásnak ismeretlen nő, akik  a sors furcsa fintorából egyszerre kívánnak a helyi kútnál egy nagyot, ami persze szép lassan valóra válik. Jönnek a megmagyarázhatatlan jelenségek és egy sármosnak kikiáltott milliomos, aki mindent tud hősnőinkről és látszólag mindent meg is tesz, hogy valóra váltsa azok álmait.

A gond, merthogy ebben a Pilotban isten igazán csak az tobzódott igen mélyen gyökerezik. Kezdjük mindjárt azzal, hogy ebben semmi eredeti nincs. Kizártnak tartom, hogy itt valami hosszú távú koncepció legyen a háttérben, pedig ha anno a Charmed képes volt erre, akkor… A másik drasztikus hibafaktor pedig a tipikus klisék megszállott halmozása, ezáltal a soap elemek intenzív túlburjánzása. Ennyi röhejes poént és közhelyt dráma sorozat nem mostanában hordott össze!

A legnagyobb gond viszont a krónikus másolási kényszer. Szemlátomást a castingosok előtt a Sex and the City parafrázisa lebegett, hisz majdhogynem minden szereplő visszaköszön. Paul Gross egy az egyben Mr. Big, de még a megjelenését illetően is. Dicséretes, hogy nem próbáltak Nicholsonra aposztrofálni, pedig lehet jobban jártak volna. Egyedül a 3 grácia az, akik még úgy, ahogy elmennek, de hát ezeket a karaktereket is nem egyszer láttuk már. Olyanyia, hogy Lindsay Price nem is tud elszakadni tőle, hisz a Lipstick Jungle-ban is kb. hasonló szerepe volt. Ellenben Rebecca Romijn (Ugly Betty) szép lassan kezdi elásni magát az érdemleges szerepektől. Ja és ne feledkezzünk meg a babaarcú kan részlegről sem, elvégre csajos sorozatról van szó és persze a gagyi, érzelmileg túlfűtöttnek aposztrofált szerelmi szálakról.

Végső soron is az Eastwick a dráma sorozatok állatorvosi lova, ami minden lehetséges klisével és hibával halmozottan rendelkezik. Felületes karakterek, totális agyzsibbasztás érdemleges történet nélkül, halovány guilty pleasure és sok-sok buta liba. Nyári agyelszívásra termett cucc, bár kérdéses, hogy kell e hasonló öncsonkítás a számunkra.

Premier: 2009/9/23
Írta: Maggie Friedman
Rendezte: David Nutter
Nézettség: 8,53 millió
This entry has a rating of 1.5

free web stats