True Blood – Ez volt az 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2010 July 12, 20:28-kor a(z) True Blood témába.

Egy ok, hogy miért is kell második esélyt adni egy sorozatnak. Mint azt olvashattátok majdnem két éve nem jött be a True Blood pilot epizódja. A vámpír koncepciók csak az utóbbi években lettek nagyon felkapottak. Voltak próbálkozások, de talán a lavinát a Twilight-örült indította el. Az HBO jókor volt jó helyen, mert hihetetlen népszerűségre tett szert. Megtriplázta a nézőszámát a pilotjához képest. Ezt azért nem sok csatorna mondhatja el. Szeretek a körmére járni a dolgoknak, így nem értem be azzal, hogy mit mond a Nielsen, inkább leültem elé, és hagytam belemerülni magam a vámpírok világába.

vlcsnap-2010-06-29-01h54m39s159

Jól tettem!

A franc se gondolta, hogy ennyire elragad a hév és pár nap alatt egy évadot tudok a hátam mögött. Így történt. Az első évad felénél noha volt egy kisebb kihagyás úgy fél évvel ezelőtt, azonban a nyári darálással újra néztem az elejétől, mert néha az apróságokban bújuk meg a részlet. Hát ez nem az a sorozat, viszont így se bántam meg. Remek történettel rukkoltak elé, bár nagyobbik része adott volt, csak fel kellett dolgozni.

Első sorban a főszereplő csajszi hozta meg a kedvem hozzá. (Méghogy a castingon semmi sem múlik.) Alan Ball Paquin gyönyörű szépség. Kicsit csodálkoztam is, hogy viszonylag hamar megpillanthattuk a melleit. Senki se hitte ezt, szerintem. A másik, amiben a különcként tekintek rá, az a sok magyarázkodás. Végre van egy olyan koncepció, ahol kitérnek magára a vámpírokra. Mi jó nekik? Mivel lehet ártani? És a többi. Emellett még nemcsak rájuk fókuszálódik a történet. Feltűnnek egyéb érdekes fajok, mint az alakváltók vagy a farkasemberek. Itt jön elő az ember képzelete, hiszen ezekről csak könyvekben olvasunk, most meg látjuk őket…

Apropó. A történet elmesélése tényleg könyvhöz illő. Olyan, mintha elkezdenénk az elején és az évad végére befejeznénk. Értelmesebben fogalmazva: ha elkap a hév, akkor nehéz letenni. Nézed részről részre, mert az epizód végi cliffhangerek nagyon erősek. Már-már a Lost-hoz hasonlítanám, csak kisebb WTF-pillanatok jellemzik őket. Másrészről. Az elején még bevezet bennünket, elmeséli az alapokat, aztán úgy kifejti, hogy függőjévé tesz.

Az első évadnál az a helyzet, hogy nagyot csapott. Történt ez, történt az, az egyes karakterek átmentek egy jókora változáson. Gondolok itt Sookie-ra. Kedves, ártatlan pincérlány sorba veszti el az ismerőseit, családtagjait, sőt a saját testvérét is, ami hatására már csak a vámpír Bill maradhat. Spoilerezni nem szeretnék. Ez legyen inkább olyan bejegyzés, ami csak kedvcsinálóként funkciónál. 5. részig nézzétek meg, aztán ha akkor se kóser a szitu: Lehet nyugodtan kaszálni.

U.i.: Jah és azt se feledjük, hogy az HBO jó szokásához hűen elég csöcsöt és szexjelenetet kapunk, amit a Starz is elirigyelhetett volna, hiszen akkor még nem volt Spartacus: B&S.

This entry has a rating of 4

free web stats