Fogalomtár: TCA Press Tour

 
Beküldte: Kanyecc 2010 July 28, 18:52-kor a(z) Fogalomtár témába.

Tévés kritikusnak lenni jó, mivel minden évben kétszer – júliusban és januárban – megtartásra került a TCA Press Tour, avagy a Television Critics Association Press Tour névre hallgató rendezvénysorozat. Itt a különböző emberkék arról beszélnek, hogy mire számítsunk az őszi vagy éppen a tavaszi hajtásban. Milyen új sorozatok érkeznek. Milyen újdonságokra számíthatunk a már meglévő visszatérőknél vagy éppen mire nem. Ha istenesen körbe szeretnénk járni az alapfogalmat, akkor csak annyit kellene róla mondanunk, hogy beindítják a legkeményebb promóciót, ugyanis ha tetszik valami a kritikusoknak, akkor bizony a néző is le fog minimum egy epizód erejére ülni elé, már csak kíváncsiságból.

A nyári menet nagyobb hangsúllyal bíz. Nem elég az, hogy a Comic-Con után rögvest érkezik a váltás, amikor már alapjában van valami kis összképünk az őszi kínálatról, de még ezt tovább viszik a fejesek. Többet árulnak el. A Comic-Con mondhatni egy felvezető, mert igazából rajongók kérdéseit koránt se lehet összekötni egy kritikuséval. Másrészről ekkor kerül megrendezésre a TCA Awards, melynek végeredményéről a tévés kritikusok döntenek. (A 2009-es jelöltek– és győztesek-, illetve a 2010-es jelöltek listája.)

Még egy fontos dolog. Míg az LA Screenings-en mind ország képviselheti magát addig jó tudni, hogy a TCA-ban csak amerikai és kanadai tévés kritikusok vannak jelen. De jó nekik. Illetve még egy érdekesség a végére, hogy egyszer már maradt el TCA Tour, még 2008 januárjában amikor a WGA sztrájkolt.


free web stats