Haven – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2010 July 29, 23:55-kor a(z) Haven témába.

A Syfy kellemes kis sorozattal örvendeztetett meg. A Haven nem az a produkció, amivel egyből berántanak bennünket a mély vízbe, mint volt az a Happy Town-nál vagy a Harper’s Island-nél, inkább az a lassan kibontós. Meg is értem, hogy az Eureka mellé került. Az 1×03-as rész kiköpött Eureka-koppi volt. Kisebb spoilereket elejtve a kép alatt folytatom.

vlcsnap-2010-07-29-23h50m32s85

Mi történt az elmúlt két részben? Minden epizódban kaptunk egy ügyet, aminek volt valamilyen természetfeletti-, megmagyarázhatatlan beütése. Ezeket kellett főhőseinknek megoldania. Ha értékelni akarom ezeket, akkor az 1×02-öt erősebbnek mondanám, mint az 1×03-at, ami jóval pörgősnek véltem az elején, de aztán változott valami. Ekkor éreztem először, hogy némiképp az egész egy Eureka-spinoff fű alatt. Ott is van a kisváros, van egy főrejtély és vannak a napi ügyek, amiket meg kell oldania rendőrünknek. Hoppá. Itt is rendőr van (mivel FBI-osként szabadságol).

A háttérben persze futnak a szálak. Bár a Coloradói Kölyök-gyilkossággal előrébb cseppet sem haladtak. Mindig jön egy-egy ember, akinek ismerős volt főhősünk, de jobbára ott vége is szakad az emlékfoszlánynak. Igazából, ha a megbújó „főszál” szerint akarnám eldönteni, hogy maradok-e a folytatásra vagy sem, akkor egyből kaszát kapna, mert talán a Persons Unknown kibontása is jóval gyorsabb.

Szerencsére engem mással rántott be. Rohadt szép ez a Haven és környéke. Annyira jó kameraállások vannak. Ha tehetném, fognék egy fényképezőt, felülnék a repülőre, majd taxiba szállnék és végállomásként Havenben neki állnék fotózni. Talán még repülőt is bérelnék, mert gyönyörű. Ilyen tájon kell misztikus koncepciót forgatni.

A Haven nem lesz heti nézős. Túl lassú a főszál kibontása. Felesleges. Csak elrontanám az élményt és állandóan az járna a fejemben: hogy na megint egy olyan rész, ahol semmi se történt, mert igazából az elmúlt kettőben is ez volt a felállás. Mégsem kapja meg a kaszát. Látok benne valamit. Talán a táj teszi, talán a szexi főszereplő csajszi. Fene se tudja, de kitartok mellett. És tényleg nagyon jó párosítás az Eureka-val.

This entry has a rating of 3

free web stats